Podul de lângă Lukoil va fi refăcut de Comesad Drumuri şi RMR

Iniţial, contractul de 600.000 de euro a fost câştigat de o firmă din Vâlcea

Licitaţia a fost reluată după ce Comesad a făcut contestaţie

Lucrările de refacere a podului de lângă benzinăria Lukoil vor începe cât de curând, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis o contestaţie făcută de una dintre firmele care au pierdut la licitaţie şi a dispus reluarea procedurii.

„Prin contestația (…), înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…), înaintată de S.C. Comesad Drumuri SRL (lider al Asocierii SC Comesad Drumuri SRL – SC Reparații Modernizări Retehnologizări Argeș SRL – SC Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră SRL – SC Best Proiect Prest SRL),  formulată împotriva rezultatului procedurii simplificate organizate de autoritatea contractantă Municipiul Curtea de Argeș, în vederea atribuirii contractului de „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Reabilitare pod peste pârâu Valea Iașului (Str. 1 Dec. 1918 – Str. Eroilor) din Municipiul Curtea de Argeș”, (…), s-a solicitat (…) obligarea autorității contractante la reevaluare ofertei depuse de Asocierea SC MELENTARII SRL – SC CONS DRUM SRL”, se arată în decizia CNSC care „obligă autoritatea contractantă la continuarea procesului de analiză a acestei oferte”. Comisia de licitaţie a reanalizat ofertele, iar săptămâna trecută a atribuit contractul celor care au contestat prima decizie.

Trei oferte depuse

Vă reamintim că în luna august a anului trecut, Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare pod peste pârâu Valea Iașului”, cu o valoare estimată de 2.052.584,25 lei (fără TVA).  Şeful Biroului Investiţii din Primărie, Gheorghe Greavu, spunea că, potrivit contractului, proiectarea durează două luni iar execuţia opt luni.

Valoarea estimata a contractului era  în cuantum de 2.052.584,25 lei (fără TVA) constituită astfel  – 1. Pentru serviciile de proiectare (inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor) – valoarea estimată de: 93.250,00 lei. a) Cheltuieli pentru documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor: 6.500.00 lei; b) Cheltuieli privind Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuție: 2.750,00 lei; c) Cheltuieli pentru proiectare și inginerie – proiect tehnic și detalii de execuție: 73.500,00 lei; d) Cheltuieli privind Asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor: 10.500,00 lei; 2. Pentru execuția lucrărilor – valoarea estimată de 1.959.334,25 lei formată din: a) Cheltuieli pentru construcții și instalații: 1.899.500,00 lei; b) Cheltuieli pentru organizarea de șantier: 59.834,25 lei. Valoarea estimată a contractului de achiziție NU CUPRINDE suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute stabilită în bugetul proiectului respectiv suma de 307.887,64 lei, (fără TVA), aceasta putând fi accesata, după caz, în situația în care sunt îndeplinite cerințele legale privind utilizarea acestor sume.

S-au oferit să repare podul pentru o sumă cu 100.000 de lei mai mică

Conform sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, câştigătoarea licitaţiei, a doua oară, a fost asocierea COMESAD DRUMURI -REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEŞ -CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ – BEST PROIECT PREST SRL , iar valoarea contractului va fi de 1895404.18 lei, plus TVA, cu vreo sută de mii de lei mai puţin decât valoarea estimată de autoritatea contractantă (Primăria).

La licitaţie au fost depuse trei oferte ale unor asocieri de firme – Asocierea COMESAD DRUMURI (Leader), REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZARI ARGEŞ, CENTRUL DE PROIECTARE ŞI CONSULTANŢĂ RUTIERĂ, BEST PROIECT PREST SRL, Asocierea  MELENTARII (Leader), CONS DRUM S.R.L. şi Asocierea FLORIMAR CONSTRUCT TOTAL SRL (Leader), PROIECT INFRA 2005 S.R.L. Asocierea  MELENTARII SRL, firmă din comuna vâlceană Glodu, care a avut anul trecut 33 de angajaţi şi are o vastă experienţă în colaborarea cu administraţii locale din Vâlcea şi Argeş, şi CONS DRUM S.R.L.,a fost declarată câştigătoare iniţial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email