În comuna Corbeni a răsărit, aproape peste noapte, un pod. Un cetăţean s-a gândit că are nevoie de podul lui şi l-a construit, fără autorizaţie de construire, fără avize, fără niciun act.
O locuitoare a comunei Corbeni a sesizat Primăria comunei că în sat a fost construit un pod. „În anul 2016 Consiliul Local Corbeni nu a avizat sau aprobat executarea unui pod peste râul Argeş, nefiind depusă nicio solicitare în acest sens. La Primărie nua fost depusă (…) nicio documentaţie privind execuţia, proiectarea, avizarea şi semnalizarea acestui obiectiv de investiţie (…) Primăria Corbeni nu a avizat amplasarea inducatoarelor de circulaţie pe acest pod. Nu cunoaştem ce proprietari deservesc acest pod, el fiind construit pe domeniul public aflat în administrarea Regiei Autonome Apele Române. Drumul de intrare şi cel de ieşire pe acest pod nu figurează în Planul Urbanistic General ca fiind drum public”, i-a răspuns administraţia locală petentei.
Prin urmare, podul a fost construit ilegal şi, mai mult decât atât, pe domeniul public ce aparţine Apelor Române. Nici această instituţie nu a avut habar ce se petrece pe terenul său. „Se confirmă execuţia unui pod din beton armat (…) Construcţia nu deţine certificat de urbanism, autorizaţie de construire şi implicit actele de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor”, o informează conducerea Apelor Române pe locuitoarea comunei care a cerut lămuriri despre acest pod.
O motivaţie falsă
La un moment dat, cei de la Apele Române spun că podul construit ilegal ar deservi trei locuinţe şi terenuri agricole. Vecinii spun însă că ar fi vorba doar despre accesul către un teren al lui Ilie Drăgoi, cel care a făcut podul, pentru că ceilalţi au propria cale de acces, obţinută în instanţă.
Legea e clară, oricum. Dacă o construcţie a fost ridicată fără autorizaţii, trebuie demolată. Că nu se va întâmpla aşa la Corbeni, e clar. Drăgoi a fost amendat cu 1000 de lei de Primărie, iar cei de la Apele Române i-au dat „avertisment”, şi i-au pus în vedere să intre în legalitate, adică să obţină avizele şi autorizaţiile necesare.
Sunt şi două indicatoare amplasate la capetele podului, ilegal puse şi acestea. Ciudat este că ele indică ocolirea podului, de fapt, adică trecerea prin albie, deci e şi mai greu de văzut cui serveşte acest pod. Mai mult decât atât, cablul electric trece pe sub pod, cam la doi metri de apă. Dar cum nu sunt acte deloc, nici cei de la Electrica nu ştiu ce s-a întâmplat cu reţelele lor.