Poate că RAJA este singura soluţie pentru apa din Curtea de Argeş

Apa este furnizată la Curtea de Argeş într-o perfectă stare de ilegalitate, nimeni nu poate contrazice această propoziţie simplă dar cumplită în esenţa ei. Toată lumea recunoaşte asta, începând cu administratorul societăţii Aquaterm, cea care se face vinovată de această ilegalitate. Sigur, Consiliul Local nu a delegat gestiunea serviciului de apă canal şi din acest motiv nu se poate obţine licenţa, astfel încât măcar activitatea să intre în legalitate. Sigur, acelaşi Consiliu Local nu a dat bani Aquatermului pentru investiţii astfel încât reţelele să fie reparate, modernizate, etc. Sigur, pot fi invocate multe motive, dar realitatea este că Aquaterm este aproape la fel cum a lăsat-o fostul director, dl. Ion Bolovan, cel blamat de toată lumea, dar cel la care acum mulţi se gândesc cumva cu nostalgie.

Au venit  rezentanţii RAJA Constanţa, cel mai mare operator regional din ţară, la Curtea de Argeş, au fost consilierii locali la RAJA, şi când se zicea că se bate palma constănţenii s-au retras. Nu comentez aici motivele renunţării, unele întemeiate, altele poate că nu, dar încep să cred că poate RAJA este singura soluţie pentru apa din Curtea de Argeş.

Multe nu s-au schimbat la Aquaterm de când a plecat dl. Bolovan, anul trecut. Schema de personal e la fel de încărcată, poate chiar mai încărcată, sunt la fel de mulţi încasatori, nu poţi să plăteşti apa cu cardul la sediul societăţii, nu există un telefon pentru a anunţa avariile, cine vede apa curgând pe stradă, doar dacă îi cunoaşte pe director sau pe vreun angajat mai şef, poate să anunţe problema,şi  evident avariile sunt la fel de dese. Un lucru s-a schimbat, dar nici acela complet – firmele „partenere” , adică cele de la care Aquaterm face  toate cumpărăturile, unde se cheltuiesc toţi banii plătiţi de cetăţeni pentru apă şi canal, sunt altele. Nu toate au pierdut beneficiile unui contract cu o firmă de stat, care plăteşte negreşit preţul cerut, doar unele, câteva, care probabil nu au mai găsit calea spre inima (?!) noului şef.

Am toată stima pentru dl. Gabriel Nastea, cel în cauză. La începutul şirului de mandate interimare era optimist şi părea dornic să dărâme munţii, să aducă apă curată la robinet, nu pe străzi, să limpezească apele în firmă, să reducă din personal sau să-l recalifice, să scoată Aquaterm din situaţia gravă în care se afla. Acum, după câteva mandate, nu s-a întâmplat mai nimic. Nu a fost sprijinit de cei pe care s-a bazat, nu a putut să facă nimic cu un sistem bine pus la punct în ani de zile de predecesorii săi, ceva s-a întâmplat şi poate că îi era mai bine dlui. Nastea când lucra la Societatea de Salubritate, fiul său fiindu-i şef.

Dacă lucrurile vor evolua, sau vor involua, în acest ritm, poate că RAJA ar trebui să revină la Curtea de Argeş. Este clar că noi nu putem să aducem cea mai importantă societate de stat din Curtea de Argeş, Aquaterm SA, acolo unde trebuie, acolo unde cetăţenii au nevoie să fie. RAJA are forţă financiară, are specialişti şi relaţii, iar noi suntem ţintă sigură pentru ei. Dacă dl. Nastea nu poate, ei pot.

Laura Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email