PNL îl bagă pe ministrul Educației în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților

Situația învățământului românesc este dezolantă la acest moment. Niciun ministru al Educației, numit de PSD, nu a reușit, de-a lungul timpului, să implementeze un sistem de învățământ care să nu aibă carențe. Mai mult decât atât, pentru anul de învățământ 2017 – 2018 nu au fost asigurate manualele de clasa a V-a, iar ”laptele și cornul” nu vor mai fi distribuite în școli, pentru moment, din cauza lipsei legislației pe care, din incompetență și nepăsare, Guvernul PSD a abrogat-o. 

Partidul Național Liberal, prin intermediul prim-vicepreședintelui Raluca Turcan, are o poziție tranșantă vis-a-vis de această situație nejustificată, din toate punctele de vedere de actualul guvern, motiv pentru care cere audierea ministrului Educației, Liviu Pop, în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților: ”Lupta nu trebuie purtată cu editurile, elevii, profesorii și părinții, ci cu problemele din minister! Dacă licitațiile ar fi fost organizate măcar cu două luni mai devreme, s-ar fi putut evita situația jenantă în care 180.000 de elevi de clasa a cincea au rămas fără manuale. Este al cincilea an consecutiv în care se întâmplă acest lucru. Este o rușine și o lipsă totală de responsabilitate din partea Ministerului Educației. În plus, s-au mai cheltuit 160.000 de euro pentru editarea acelui “compendiu”, fără licitații și fără un control al calității. Așa ar dori PSD să procedeze cu toate manualele , ca în ”Epoca de Aur”. 

Distrugerea învățământului românesc este un fel de “manifest de partid” pentru PSD. Planul diabolic este pus în scenă zi de zi. Dacă acum câțiva ani PSD a propus admiterea în învățământul superior fără diplomă de Bacalaureat și a distrus învățământul profesional, acum a pus pe băncile elevilor doar manuale de sport și dirigenție, celelalte fiind comasate într-un compendiu fără cap și fără coadă. PSD insistă că trebuie să existe un manual UNIC pe băncile elevilor și amenință cu “sesizarea organele competente”, împotriva profesorilor care vor îndrăzni să folosească și alte materiale auxiliare. Săptămâna aceasta am susținut o moțiune pe educație la Senat. A fost respinsă de majoritatea PSD-ALDE. Săptămâna viitoare, miercuri, îl vom audia în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților pe ministrul Educației și îi vom cere din nou demisia. Dacă lor nu le pasă de educație, noi nu vom înceta  să arătăm greșelile și să venim cu inițiative legislative pentru rezolvarea problemelor dureroase din sistem”, a declarat Raluca Turcan. 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email