PNL Curtea de Argeș este de acord cu majorarea salariilor din Primărie și din serviciile subordonate Consiliului Local, ținând cont de câteva lucruri

PNL Curtea de Argeș este de accord cu majorarea salariilor angajaților primăriei și din serviciile subordonate Consiliului Local, însă ea trebuie realizată ținând cont de indicele inflației și de nivelul de salarizare al fiecărui angajat, se arată într-un comunicat al organizației locale. Astăzi, la ședința de Consiliu unul dintre proiectele e pe ordinea de zi este referitor la” stabilirea salariilor de bază începând cu data de 04.05.2023 pentru personalul primăriei și instituțiilor/serviciilor publice subordonate consiliului local al municipiului Curtea de Argeș”.

”Activitatea dintr-o instituție publică presupune efort, atenție, implicare și multă seriozitate, motiv pentru care cei care fac parte din aparatul funcționarilor trebuie remunerați corect. În urma discuțiilor cu reprezentanții sindicatului salariaților primăriei și serviciilor subordonate Consiliului Local, a fost avansată propunerea privind majorarea salariilor de bază pentru personalul contractual. Suntem de acord cu această majorare, însă ea trebuie realizată ținând cont de indicele inflației și de nivelul de salarizare al fiecărui angajat.

Noi, consilierii liberali susținem majorarea salariilor funcționarilor din aparatul executiv al primăriei Curtea de Argeș, dar propunerea noastră este să facem această creștere în raport cu veniturile fiecăruia și să ținem cont de rata inflației. Corect este ca această creștere să fie aplicată într-un procent 15% pentru salariile mari, care depășesc un anumit prag, dar trebuie să ținem cont și de cei cu salarii mai mici și în acest caz lor să le majorăm cu 20%. Consider că este o propunere echitabilă, menită să uniformizeze salariile angajaților din aparatul funcționarilor, în raport cu activitatea lor”, susține consilierul local, Mădălin Marinescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email