PNL cere încetarea mandatelor viceprimarului şi a celorlalţi trei consilieri locali care au plecat din partid

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, senatorul Ion Popa, a făcut o plângere administrativă şi cere Consiliului Local Curtea de Argeş să adopte o hotărâre prin care să constate încetarea mandatelor lui Cristian Mitrofan, consilier local şi viceprimar, şi consilierilor locali Ioan Ghiţă, Gheorghe Iordăchescu şi Gheorghe Popa începând cu data la care s-au înscris în alt partid decât cel pe listele căruia au candidat. Plângerea a fost trimisă către primarul Nicolae Diaconu, Consiliul Local Curtea de Argeş şi secretarul municipiului, Radu Chirca.


Liberalii îi cer primarului să iniţieze, la prima şedinţă ordinară a Consiliului Local, un proiect de hotărâre privind încetarea mandatelor celor patru, întrucât aceştia
„când au devenit membri ai PSD şi-au pierdut calitatea de membri ai PNL, partid pe listele căruia au candidat”.  De asemenea, Cristian Mitrofan, Ioan Ghiţă, Gheorghe Iordăchescu şi Gheorghe Popa „nu mai au dreptul să primească indemnizaţiile aferente din momentul în care au trecut la alt partid”, se mai arată în plângerea menţionată.

Prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Curtea de Argeş are loc la sfârşitul lunii februarie, dar pe ordinea de zi a acesteia nu este niciun proiect de hotărâre în acest sens, astfel că cel mai devreme încetarea mandatelor ar putea surveni la şedinţa de la finalul lunii martie. Ion Popa ameninţă primarul şi secretarul ca dacă nu vor proceda în acest fel îi va acţiona în instanţă.

 

Mitrofan, Popa, Iordăchescu şi Ghiţă au plecat de la PNL şi s-au înscris la PSD profitând de prevederile celebrei ordonanţe a traseiştilor, ordonanţă care a fost declarată neconstituţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email