PNL a învins la Curtea de Argeş! Iohannis a obţinut 31,05%, iar Dăncilă 25,47%

La Curtea de Argeş, candidatul PNL la alegerile de duminică, Klaus Iohannis, a obţinut 31,05%, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă 25,47%. Pe locul trei s-a clasat Mircea Diaconu, cu 14,96%, iar pe patru candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, cu 13,78%. Interesant este că Iohannis a câştigat spre exemplu la secţia de la Valea Sasului, acolo unde PSD a fost primul în opţiunile electoratului la alegerile din ultimii 30 de ani. PSD a câştigat în schimb la una din secţiile amenajate la Centrul de Cultură şi Arte, unde a luat 228 de voturi, iar Iohannis 180. Dan Barna a luat cele mai multe voturi la secţia de la Şcoala nr.2, 139 de voturi, iar Mircea Diaconu a obţinut cele mai multe voturi la o altă secţia de la Şcoala nr.2, 144.

„Le mulţumim tuturor argeşenilor care au mers la vot, în special celor care au votat PNL. Suntem o echipă puternică, noi, liberalii din Curtea de Argeş, şi facem echipă bună cu cetăţenii. Îi asigurăm că lucrurile se vor schimba în bine, pentru că ne dorim cu toţii o România normală, o Românie în care Curtea de Argeş să fie cu adevărat oraş regal, un oraş …normal. Vă aşteptăm în turul 2”, ne-a declarat Cristian  Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş.

Duminică, argeşenii cu drept de vot au mers la secţiile de votare  pentru a alege un nou preşedinte. 14 candidaţi au intrat în cursa pentru Cotroceni, Klaus Iohannis – președintele în exercițiu (Klaus Iohannis este șeful statului din 2014 și candidează pentru al doilea mandat, din partea PNL), Viorica Dăncilă – candidatul PSD, Dan Barna – candidatul Alianței USR-PLUS, Mircea Diaconu – candidat independent susținut de ALDE și Pro România, Theodor Paleologu  candidatul Partidului Mişcarea Populară , Kelemen Hunor – UDMR, Ramona Ioana Bruynssels – candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste, Cătălin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională, Alexandru Cumpănașu – candidat independent, Viorel Cataramă –  candidatul din partea Dreptei Liberale, Bogdan Stanoevici – candidat independent, John Ion Banu – candidat al Partidului Naţiunea Română, Ninel Peia – candidat din partea Partidul Neamul Românesc, Sebastian-Constantin Popescu – candidat Partidul Noua Românie.

La nivelul judeţului, au fost organizate 520 de secţii de vot, din care 89 în Piteşti, 26 în Câmpulung, 19 în Curtea de Argeş, 9 în Costeşti, 24 în Mioveni, 10 în Ştefăneşti, 10 în Topoloveni şi 332 în comune. La Curtea de Argeş au fost înscrişi 26.954 de alegători pe listele permanente.

Campania electorală s-a încheiat pe 8 noiembrie, iar la Curtea de Argeş a fost parcă altfel faţă de restul judeţului, cel puţin. În timp ce liberalii şi useriştii au ieşit pe stradă şi au mers din uşă în uşă, campania PSD a fost extrem de discretă, aproape inexistentă.

Prezenţă mare la urne

Până spre după amiază, numărul celor care votaseră era mai mare faţă de alegerile europarlamentare care au avut loc în luna mai a acestui an.  La orele 13,00, cel mai mare procent se înregistra la secţia amenajată la Şcoala „Mircea cel Bătrân”, de 35,81%, faţă de o prezenţă de 28,8% la alegerile pentru Parlamentul European de anul acesta, iar spre seară procentele au crescut şi mai mult, la final prezenţa la vor fiind de46,72%.

Argeşenii au votat în general pentru o viaţă mai bună. „Am 80 de ani şi am votat mereu. Acu’ pot să vă spun, am votat cu pesedeu’, că aşa am apucat. Nu-mi place de candidata lor, dar tot cu ei am votat că ei ne-au dat pensii. Dacă ăilalţi ni le taie?!”, ne-a mărturisit un bătrân care vota la secţia de la Valea Sasului, dar care nu a vrut să ne spună cum se numeşte.

„Am votat în speranţa unui viitor mai bun aici. Sunt student la Piteşti şi aş vrea să rămân în ţară după ce termin, aş vrea să-şi găsesc un job bun la mine acasă. Poate s-o schimba ceva, să plece comuniştii ăştia care ne-au condus 30 de ani”, ne-a spus George.

La una din secţiile de la Centrul de Cultură şi Arte oamenii stăteau la coadă după amiază, cei mai mulţi dintre cei care aşteptau fiind tineri. De altfel, mai toţi preşedinţii de secţii ne-au spus că numărul tinerilor votanţi a fost mult mai mare decât la alegerile anterioare, indiferent că au fost alegeri locale, parlamentare sau europarlamentare.

Pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin, iar bătălia se va duce între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email