Ploile au distrus străzile oraşului


Ploile care au acoperit municipiul timp de mai multe zile au lăsat în urma lor însemnate pagube materiale. Inundaţiile au dat de furcă atât proprietarilor de locuinţe, cât şi celor de maşini. Traficul rutier a fost îngreunat de bălţile formate pe străzile din Curtea de Argeş. Nervii şoferilor au fost întinşi la maxim, mai ales din cauza unor gropi acoperite cu apă, în care aceştia şi-au distrus maşinile, iar pietonii îi înjurau de pe trotuare pe şoferii grăbiţi cărora nu le păsa că trec peste o baltă care ajunge pe hainele lor. Un adevărat haos, care din fericire a luat sfârşit ieri, când norii de ploaie s-au risipit, iar soarele a reapărut pe cer.

Asfaltul abia pus a fost imediat „spălat”

Dacă pietonii s-au oprit din înjurat, şoferii nu prea. Ploile torenţiale au făcut ravagii pe câteva străzi din municipiu, unde ori s-au format gropi în mijlocul lor, ori asfaltul abia turnat a fost distrus. Un bun exemplu sunt craterele apărute pe Negru Vodă, în zona Muzeului. De curând, până să înceapă ploile, imensele gropi au fost peticite pentru a doua oară de lucrătorii Serviciului Public de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei. Însă, plombarea şi ploaia nu s-au înţeles prea bine. Imediat după prima ploaie torenţială, pământul de sub plombele de asfalt s-a măcinat şi s-au format din nou gropi foarte adânci. Partea cea mai urâtă este că toate aceste gropi se află pe artera principală a oraşului, unde se circulă la orice oră din zi. Mulţi şoferi nu au reuşit să le evite la timp şi au intrat cu maşinile în ele. Jante îndoite, capace de roţi sparte sau scut distrus sunt câteva dintre problemele cu care proprietarii de maşini s-au confruntat. În ideea de a evita asemenea probleme, reprezentanţii SPGC au acoperit craterele de pe Negru Vodă cu nisip, care este împrăştiat în toate părţile de fiecare maşină care trece. Dacă vor fi peticite din nou, rămâne de văzut.

Gropile vechi s-au mărit

O altă problemă creată tot de ploaie ar fi şi în zona Hotelului Posada. Aici asfaltul abia turnat a început să se lase şi să crape în jurul gurilor de canal. Se pare că apa de la ploi a măcinat pământul de sub asfalt şi aşa acesta a început să se lase. Tot în zona Posada, dar ceva mai încolo în apropiere de fosta centrală termică o groapă care le dădea dureri de cap şoferilor, mai ales când este acoperită de apă s-a mărit. Bucăţi din asfalt s-au desprins, iar pericolul pentru maşini a crescut.
Nici în partea de sud a oraşului situaţia nu este mai roz. În apropiere de Colegiul Naţional Vlaicu Vodă strada este denivelată din cauza unor săpături transversale făcute pentru canalizare. Ploile abundente au tasat pământul pus la loc în şanţuri, iar asfaltul s-a lăsat. Strada Tudor Vladimirescu a rămas fără toate plombele de asfalt turnate nu cu mult timp în urmă peste gropile formate în mijlocul străzii, iar pe strada Ştefan cel Mare, care face legătura între gară şi zona Confarg, numărul gropilor a crescut considerabil.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email