Planul Urbanistic General, valabil şi în 2013

De peste doi ani încearcă municipalitatea să actualizeze Planul Urbanistic General (PUG), şi tot nu reuşeşte. Din motive diferite, de cele mai multe ori birocratice, firma care realizează noul PUG al municipiului cere amânări ale termenelor de finalizare. Ultima dată s-a cerut prelungirea PUG-ului existent la şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul anului trecut, motivaţia fiind aceea că nu au fost obţinute toate avizele necesare noului Plan Urbanistic General de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cum ministerele au fost schimbate, şi direcţii întregi au trecut de la unul la altul, probabil că actualul PUG al Curţii de Argeş va rămâne valabil tot anul acesta.
Ultimul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Curtea de Argeş a fost aprobat în 2001, iar valabilitatea acestuia este de 10 ani. Municipalitatea a încheiat un contract cu SC Toping Company SRL pentru refacerea documentaţiei PUG-ului, şi cum lucrarea nu a fost făcută la timp, contractul a tot fost prelungit.
Actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) costă 3,2 miliarde de lei vechi, iar aleşii locali au apreciat că suma este „cam mare”. Atunci când va fi gata noul PUG, tot ce se va construi în municipiul nostru va trebui să respecte reguli stricte. „În baza acestui studiu, va fi elaborat şi un regulament local de urbanism iar cei care vor dori să îşi ridice o construcţie într-o anumită zonă, vor şti exact ce condiţii trebuie să îndeplinească. De exemplu, acolo unde vor fi zone cu potenţial inundabil vor fi interdicţii de construire, iar cetăţenii vor fi informaţi despre acest lucru. Un alt aspect deosebit de important îl reprezintă faptul că vom avea o evidenţă strictă a monumentelor istorice şi vom şti exact care este raza de protecţie în fiecare caz”, au declarat anterior reprezentanţii Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email