Planul Urbanistic General nu a fost bine actualizat, deşi lucrarea a durat 8 ani! Mai multe terenuri au fost trecute ilegal din intravilan în extravilan

Din 2010 până în 2018 o firmă a lucrat la reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Curtea de Argeş. Iniţial, suma anunţată pentru această actualizare era de 320.000 de lei, dar în cei opt ani, cât a durat de fapt actualizarea, administraţia locală a cheltuit mult mai mult.

Deşi s-a lucrat atât de mult, rezultatele sunt …greşite. Consilierul local Ionel Păunescu a spus la ultima şedinţă de Consiliu că „PUG-ul nu a fost bine actualizat”, iar primarul Panţurescu a confirmat. „Sunt 6-7 probleme de terenuri care au fost trecute din intravilan în extravilan. Se face PUG-ul de multă vreme, şi vom corecta.  Nu mai găseam nici firma care l-a făcut”, a spus primarul Constantin Panţurescu.

Firma cu care administraţia locală a încheiat un contract în 2010 pentru actualizarea Planului Urbanisitc General este SC Toping Company SRL. Pe la începuturile colaborării cu administraţia locală arhitectul Lucian Enache, cel care se ocupa de elaborarea documentului, a tot venit la şedinţele de Consiliu Local pentru a le spune aleşilor care vor fi modificările făcute prin noul PUG. El vorbea despre hoteluri de cinci stele la Curtea de Argeş, despr o şosea de centură absolut obligatorie, etc. Vizitele sale s-au rărit ulterior până când nu au mai avut loc, dar PUG-ul nu înainta deloc, astfel încât din 2011 până în 2019 din buget s-au plătit zeci de mi de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General. Acum am aflat că, deşi a durat atât, nici măcar nu a fost făcut bine. Cetăţenii care s-au trezit cu terenurile scoase din intravilan peste noapte, fără vreo justificare sau bază legală, vor să acţioneze în judecată vinovaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email