Planul de mobilitate urbană durabilă pentru municipiul Curtea de Argeş e măreţ! Arteră de legătură între autostradă şi DN7C

Foto Nicolae Dobra

Planul de mobilitate urbană durabilă (PMUD) pentru municipiul Curtea de Argeş, care ar urma să fie pus în aplicare până în 2023, e de-a dreptul măreţ! Investiţiile care ar trebui făcute şi proiectele realizate se ridică la zeci de milioane de euro, fonduri de la UE, din bugetul local şi din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

 Astfel, în cadrul obiectivului „Eficienţă economică, Siguranţă, Protejarea  mediului” se propune  realizarea unei artere de legătură între Nod Autostradă A1 și DN 7C Sud. „Proiectul are ca obiectiv realizarea infrastructurii rutiere (inclusiv pod peste râul Argeş și pasaj peste calea ferată Piteşti-Curtea de Argeş) care să asigure legătura dintre rețeaua de drumuri naționale din zona Municipiului Curtea de Argeş și Autostrada A1. Prin realizarea acestei intervenții va crește conexitatea rețelei stradale,  cu  consecințe  în  reducerea  parcursului vehiculelor și implicit a consumului de combustibil, a poluării atmosferice și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Existenţa acestui  element de  infrastructură va permite  direcționarea vehiculelor de marfă pe trasee amplasate la periferia zonei urbane, degrevând reţeaua stradală, cu efecte benefice în special în zonele cu densitate ridicată de pietoni (străzile 1 Mai, Traian, Lascăr Catargiu)”, se arată în PMUD. Valoarea acestei investiţii este de  9.000.000 euro.

Un alt proiect vizează realizarea unei artere de legătură între strada Marina și DJ 703H. Prin realizarea acestui obiectiv „va crește conexitatea rețelei stradale, cu consecințe în reducerea parcursului vehiculelor și implicit a consumului de combustibil, a poluării atmosferice și a emisiilor de gaze cu efect de será”. Proiectul are o valoare de 1.237.500 euro. Ambele investiţii ar urma să fie făcute din din bugetul local şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email