Plângere penală împotriva doctorului Nicolae Radu

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) ne-a trimis ieri la redacţie un comunicat de presă prin care ne informează că a făcut plângere penală împotriva doctorului Nicolae Radu, cel cu al cărui cabinet veterinar are contract SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL pentru sterilizarea câinilor maidanezi. Preşedintele FNPA, Carmen Arsene, în acuză pe doctorul Radu că femelele sterilizate au murit în scurt timp de la operaţie în chinuri groaznice.
„Conform răspunsului oficial al Primăriei Curtea de Argeș, 1000 câini fără stăpân au fost sterilizați anul trecut în Curtea de Argeș de către dr. Radu Niculae. Dintre aceștia aproape toate femelele au decedat în maxim 2-3 luni în chinuri inimaginabile. Operațiile eronate și defectuoase efectuate de dr. Radu Niculae au condus la probleme medicale foarte grave, cățelele putrezeau practic pe dinăuntru”, se arată în comunicatul citat..
Controalele de la DSVSA au dus la închiderea adăpostului
Adăpostul a fost închis temporar din cauza neregulilor constatate, potrivit lui Carmen Arsene. „Sesizările cetățenilor referitoare la situația modului de gestionare au condus la controale ale Direcției Sanitare Veterinare Argeș și închiderea adăpostului de câini al Primăriei pentru neregulile constatate.Unii cetățeni care au văzut suferința animalelor „sterilizate” le-au dus la cabinetele veterinare din Curtea de Argeș unde au fost reoperate și tratate, ori au apelat la organizații de protecție a animalelor care de asemenea au preluat animalele în vederea reoperarii. Pentru unele era deja prea târziu. Însă cea mai mare parte a femelelor au murit în stradă”, se arată în comunicatul FNPA..
510 milioane de lei vechi plătiţi doctorului Radu
Carmen Arsene susţine că suferinţa animalelor sterilizate a fost plătită scump de Primărie – „Pentru toate acestea Primăria Curtea de Argeș i-a plătit lui dr. Radu Niculae 510 milioane lei!”.
Federaţia şi-a oferit ajutorul gratuit „serviciile de reoperare a tuturor câinilor și de sterilizare a femelelor”, însă nu a primit până acum niciun răspuns de la Primărie.  
„Aflăm că Primăria dorește mai degrabă să cheltuie din banul public decât să accepte ofertă noastră. 1 miliard de lei din banii cetățenilor sunt destinați a se duce anul acesta în buzunarele aceluiași veterinar și nu pentru a rezolva o problemă a orașului ci doar pentru a repeta experiența anului trecut, când zeci de câini zăceau pe străzi mutilați de mâna unui „medic”. Este normal că fiecare cetățean să se întrebe de ce Primăria Curtea de Argeș preferă să plătească decât să primească gratuit?”, se întreabă, retoric, Carmen Arsene în comunicatul de presă.
Se cere „suspendarea dreptului la practica medicinii veterinare”
FNPA a depus plângerea penală marţi, şi solicită inclusiv suspendarea dreptului de practicare a medicinii de către doctoral Radu. „În vederea stopării abuzurilor pe care le comite dr. vet. Radu Nicolae (plătit din banii publici!) în dauna câinilor fără stăpân din Curtea de Argeș, pentru grav malpraxis medical veterinar, în data de 16 aprilie FNPA a înaintat o plângere penală împotrivă dr. Radu Niculae și de asemenea a trimis o plângere la Colegiul Medicilor Veterinari din România solicitând suspendarea dreptului acestuia de a practica medicină veterinară până la momentul ridicării dreptului de a profesa”, precizează comunicatul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email