Plângere la Curtea de Apel pentru licitaţia de 14 milioane de euro

Licitaţia pentru asfaltarea celor peste 40 de străzi prin proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere la Curtea de Argeş” nu are şanse mari de a fi realizată anul acesta. După două încercări eşuate, ea a avut totuşi loc pe 4 octombrie. După cum aţi aflat din Interes Argeşean, s-au înscris şapte firme, dintre care două au fost descalificate din start, având oferte neconforme. Au rămas în luptă greii domeniului, regii asfaltului, care se luptă pentru câştigarea unui contract interesant chiar şi pentru firme multinaţionale. Firmele care se luptă pentru a obţine contractul sunt STRACO în asociere cu GENERAL TRUST, EUROVIA în asociere cu COMESAD, DELTA A.C.M, EUROCONSTRUCT şi ROMSTRADE. Preţurile ofertate au fost cuprinse între 78%, sumă avansată de STRACO şi asociaţii, şi 82% din valoarea estimată de aproape 14 milioane de euro, ofertă a EUROVIA şi asociaţii, conform primarului Nicolae Diaconu.
O comisie care nu poate anunţa un câştigător
Comisia de licitaţie, condusă de Constantin Porceanu, evaluează ofertele, dar nu poate să anunţe câştigătorul, pentru că au apărut date noi. Una dintre firme a depus o plângere la Curtea de Apel. „Spre binele argeşenilor, îmi doresc din tot sufletul ca acest proiect să se realizeze şi eram convins că până în august anul viitor va fi gata. Eram convins până zilele trecute, când firme apropiate Consiliului Judeţean au contestat din nou proiectul, de data aceasta la Curtea de Apel, ca să nu se mai realizeze. Aşadar, acum am un mic semn de întrebare, dar sper ca judecătorii de la această instanţă să înţeleagă că dacă dau dreptate unei firme cu un singur angajat, care nu are altă activitate decât aceea de a face contestaţii, aceşti bani europeni se vor pierde”, ne-a declarat Ştefan Lăzăroiu, preşedintele PDL Curtea de Argeş.
Informaţia potrivit căreia licitaţia a fost obiectul unei plângeri depuse la Curtea de Apel a fost confirmată de oficiali din Primărie. Asta înseamnă în primul rând o întârziere, apoi, în funcţie de ce decid judecătorii, procedura ar putea fi reluată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email