Placă memorială dedicată dramaturgului Eugen Ionescu

Ieri, la Liceul Tehnologic Forestier din municipiul nostru, a avut loc un eveniment inedit, în cadrul căruia a fost dezvelită o placă memorială dedicată marelui dramaturg Eugen Ionescu. Timp de doi ani de zile, Eugen Ionescu a fost profesor de limba franceză la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, care a funcţionat în clădirea Liceului Tehnologic Forestier.
Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Asociaţiei Culturale „Curtea de Argeş”, al cărei preşedinte este academicianul Geheorghe Păun. Totodată, alături de acesta au mai participat la acţiune primarul Nicolae Diaconu, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, viceprimarul Cristian Mitrofan, Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, istoricul George Rotaru, directorul Casei Artelor Poligrafice Editoriale „Rotarexim”, fostul primar Gheorghe Nicuţ, dar şi numeroase cadre didactice. Astfel, la începutul programului ÎPS Calinic a oficiat o slujbă religioasă de pomenire în memoria dramaturgului Eugen Ionescu, după care toţi cei prezenţi au mers la treptele din faţa instituţiei de învăţământ, acolo unde a fost dezvelită placa memorială. Aceasta a fost inscripţionată cu următorul mesaj: „Între anii 1935 – 1937, dramaturgul EUGEN IONESCU, membru al Academiei Franceze, a lucrat ca profesor de limba franceză la Seminarul Teologic care a funcţionat în această clădire”. „Cel vinovat de felul în care arată placa este domnul George Rotaru, un mare om de cultură, un mare prieten al Curţii de Argeş”, a declarat academicianul Gheorghe Păun.
Apoi, în sala de festivităţi a Liceu Tehnologic Forestier, s-a desfăşurat un simpozion în cadrul căruia mai multe cadre didactice au susţinut o serie de referate dedicate vieţii şi operei lui Eugen Ionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email