Piste pentru biciclişti la Curtea de Argeş

De curând a fost aprobat Ghidul de Finanţare al Programului de realizare a pistelor pentru biciclişti. Programul este finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 50.000 mii lei, se arată într-un comunicat remis redacţiei de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Argeş.
„Sesiunea de depunere a proiectelor pentru acest program a început din 20 iulie şi se desfasoara până în 20 august. Beneficiarii programului de finanţare nerambursabilă sunt unităţile administrativ–teritoriale (primăriile de comune, oraşe şi municipii). Scopul Programului îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin înlesnirea transportului mai puţin poluant, în condiţii de siguranţă. Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, fără a se depăşi suma maximă care poate fi acordată unui beneficiar, în cadrul sesiunii de finanţare. Suma maximă acordată unui judeţ sau unei unităţi administrativ- teritoriale, oraş, municipiu este 2,5 milioane lei pentru un proiect, iar pentru comune este 1,5 milioane lei pentru un proiect. Prin acest Program se finanţează realizarea de piste pentru biciclişti pe amplasament nou, cu o singură bandă şi piste pentru biciclişti pe amplasamente preexistente rutiere sau în cadrul trotuarelor, cu o singură bandă”, potrivit directorului axecutiv Adjunct al ARPM Piteşti, Sorina Marin.
Cererea de finanţare însoţită de documentaţia necesară se depune, într-un singur exemplar, în plic sigilat, exclusiv de către reprezentantul legal, înlocuitorul de drept al acestuia sau împuternicitul legal al solicitantului, la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email