Piste de biciclişti pe Bulevard

Proiectul „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș”, depus spre finanţare de Primărie în luna mai, are un capitol despre pistele pentru biciclete. Încă de la început proiectul prevede  „dezvoltarea rețelelor de piste dedicate circulației bicicletelor”.

Astfel, s-au prevăzut piste de biciclete ȋncepând din B-dul Basarabilor, km 0+030, unidirecționale, de o parte și de altă a străzii, de lățime 1m, până la sfârșitul Bulevardului, km 1+455. „De-a lungul traseului pe B-dul. Basarabilor s-au prevăzut un număr de 4 traversări ale străzii, la pozițiile km 0+320, 0+580, 0+850 și 1+200, amplasate după trecerile de pietoni. La finalul B-dului Basarabilor, pistele de biciclişti își urmează traseul pe ambele părți ale str. Eroilor, până în dreptul poziției kilometrice 0+050 unde pista de bicicliști de pe partea dreaptă traversează strada și urmând că traseul pistei să continue doar pe partea dreaptă cu dublu sens până la intersecția cu strada 1 Decembrie, conform proiectului.

Pe strada 1 Decembrie, în zona Lukoil, pista de biciclişti se va amenaja doar pe partea opusă stației de carburanți, cu o lățime de 2 metri și două sensuri de circulație. În dreptul trecerii de pietoni de la poziția de pe această stradă, pista de bicicliști se desparte în sensuri separate pe câte o parte a străzii și își continuă traseul în acest fel până în dreptul poziției kilometrice 0+790 a străzii 1 Decembrie unde pista de bicicliști își încheie traseul printr-o traversare a străzii care leagă cele două sensuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email