Pictoriţă din Albeşti, artistă de succes în SUA

Cristina Simona Marian Albin este un artist plastic foarte talentat, care a studiat muzica, baletul și s-a desăvârșit în pictură, în special în pictură pentru copii. A plecat din Albeşti, de la clasa celebrei profesoare Elena Stoica, și acum se află în SUA, statul Montana. Aceasta este caracterizarea pe care un prieten i-a făcut-o tinerei pictoriţe din Albeşti care a cunoscut succesul în Statele Unite.

Conform postărilor de pe facebook, Cristina Simona Marian a realizat mai multe lucrări la comanda Montana State University. „Laboratorul de Alimentație și Sănătate folosește arta în a transmite mai ușor mesajele și studiile lor despre agricultura biologică și cum acest procedeu de cultivare a plantelor și creștere a animalelor influențează mediul înconjurător”, scrie artista pe facebook.

„Lumea mea e populată de poveşti în culori. Deschid fereastra şi dincolo de ea găsesc o barcă, un deal care se preface în val, începe să plouă, ploaia devine peşte, apar stelele… Lumea e aşa cum vreau să o văd eu. Între noi sunt culorile şi visele, fragmente de stări şi detalii, nuanţe şi tuşe de tot felul. Pictez de cand eram la gradiniţă, aveam şi un acordeon la care visam să cânt, dar mai târziu, la şcoală, am ajuns dirijor de cor. Cel mai mult, însă, îmi plăceau poveştile şi mai ales ilustraţiile din cărţile cu poveşti sau poezii. Visam să am şi eu într-o bună zi propria carte cu poveşti. Acum visul meu se transformă în realitate. Am avut o copilărie foarte fericită. Nu m-am gândit prea mult la ea, dar în momentul în care orice legătura palpabilă cu acea perioadă a dispărut, am simţit nevoia să o pictez. Pictez pentru copii mici şi mari, iar in poveştile mele mă însoţesc soarele şi luna, ziua şi noaptea, case care zâmbesc şi în care îmi adăpostesc personajele. Orice material mi-e prieten dacă simt că poate să ducă mai departe povestea pe care o am de spus. Acum ştiu că, indiferent pe ce drum voi fi, poveştile mele fară cuvinte mă vor urma. Lasă-ţi gandul să călătorească în lumea mea. Spune-mi din ce textură e visul tău, iar eu il voi picta!”, scrie Cristina Simona pe blogul ei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email