Picaţi la examenul pentru permis pentru că nu au găsit copia de pe buletin

Că cei care dau proba practică a exemenului pentru permis la Curtea de Argeş se simt discriminaţi, am mai scris. Că lucrurile nu se îmbunătăţesc din acest punct de vedere se vede clar, la fiecare examen pe care cei din zona Curtea de Argeş îl susţin.

Joi a fost zi de examen. Ningea, iar candidaţii au fost speriaţi şi de vreme dar mai ales de examinatori, ca totdeauna, iar la sfârşitul zilei s-a dovedit că aveau dreptate. Câţiva dintre ei nici măcar nu au putut să dea traseul pentru că din dosarul de examen le lipsea…copia de pe cartea de identitate. E cel puţin ciudat, spun candidaţii, atâta vreme cât actele din dosare au fost verificate. S-a întâmplat un lucru şi mai ciudat. Unul dintre cei care erau la examen le-a spus poliţiştilor că are o copie după buletin într-o maşină aflată în spatele celei de examen, dar nu a putut să ia copia pentru că nu a fost lăsat. Birocraţie cu rea intenţie, ni s-au plâns candidaţii.

Maşina de examen a făcut accident cu poliţistul în dreapta

Văzând ce se întâmplă, unul dintre instructori a ridicat tonul la un examinator iar acesta a sunat la 112. Un echipaj al Poliţiei Curtea de Argeş a venit rapid la faţa locului să vadă ce se întâmplă. „Cel care e vinovat va fi amendat”, ne-a spus comisarul şef Mihai Bălan, şeful Poliţiei Curtea de Argeş despre acest caz. De altfel, Poliţia Municipală a mai făcut o cercetare, în urmă cu două săptămâni, la ultimul examen de traseu. Atunci, o maşină de examen a intrat într-o bordură. „Conform legii, examinatorul este cel care răspunde în caz de accident.  Atunci a fost vorba doar de pagube materiale, a căzut bara maşinii în urma impactului”, ne-a mai spus Mihai Bălan. Poliţiştii care îi examinează la Curtea de Argeş pe candidaţi sunt iritaţi de faptul că trebuie să facă drumul lung de la Piteşti la Curtea de Argeş şi procedează în consecinţă, mai spun candidaţii.

Examenul e promovat din ce în ce mai puţini

La începutul anului prefectul făcea publice rezultatele obţinute anul trecut de candidaţii la examenul pentru permis. Conform raportului, din totalul numărului de candidaţi examinaţi  în anul 2016 – 37.331, 8.750 candidaţi au obţinut permisul de conducere, reprezentând un coeficient de 23,43%. La proba teoretică, numărul total candidaţi examinaţi (admişi + respinşi) a fost de 20.796, din care candidaţi admişi 11.356, iar respinşi 9.440, procentul de  promovabilitate fiind de  54,60%. La traseu, numărul  totalal candidaţilor examinaţi (admişi + respinşi) a fost de18.023. Au fost admişi 8.750, iar 9.273 au fost respinşi, procentul de  promovabilitate fiind de 48,54%. Cel mai probabil, procentul a fost micşorat de candidaţii care au susţinut examenul la Curtea de Argeş, pentru că nu promovează proba de traseu nici un sfert dintre ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email