Piaţa Centrală, sub asaltul grămezilor de varză

De câteva zile, în piaţa Centrală din municipiul nostru comercianţii au început să aducă varză. Anul acesta vânzătorii nu sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte vânzarea. „Am adus aseară varza. Majoritatea comercianţilor aduc de la Lunguleţu. Nu cred că va merge foarte bine. Îmi dau seama după cum a mers treaba la pepeni. Deşi anul acesta preţurile au fost mai mici, vânzarea a mers mai prost. Oamenii nu mai au bani. Aşa că, dacă stau să mă gândesc, nu cred că voi avea prea mare succes nici cu varza, dar asta este. Trebuie să câştigăm şi noi de o pâine, cum se spune”, spune o comerciantă.
Ieri, în piaţă, varza se vinde cu 60 de bani kilogramul, mai ieftin faţă de anul trecut, când se vindea cu 1 – 1,50 lei kilogramul. „Aşa o dăm acum, dar să ştiţi că va creşte sigur preţul pentru că nu s-a făcut varza în acest an. Cei care vor să cumpere ar trebuie să vină acum, să nu se aştepte că vor scădea preţurile, pentru că nu se va întâmpla acest lucru. Vă daţi seama că şi noi o să o cumpărăm la un preţ mai mare şi trebuie să creştem preţurile, pentru a ne acoperi transportul şi taxele pe care le plătim”, spune un alt comerciant.
Un an „varză” pentru varză
Deşi grămezile de varză de abia au împânzit piaţa Centrală, au început să apară şi clienţii. Oamenii spun că vor începe să cumpere varză din timp, pentru a evita creşterile de preţuri care se preconizează. „Am venit să cumpăr un sac de varză pentru că trebuie să bag la butoi. Eu am şi grădină, am pus varză, dar anul acesta a fost unul prost şi nu s-a făcut. Aşa s-a întâmplat şi la vecinii mei. S-a crăpat varza în grădină şi a putrezit, nu-mi dau seama de ce. Cumpăr acum că nu mi se pare scump la 60 de bani kilogramul. Anul trecut, pe la sfârşitul lunii, era peste 1 leu kilogramul”, spune Maria Popescu, din municipiul Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email