Petrecere oprită de poliţişti la Curtea de Argeş

Un eveniment privat care a avut loc zilele trecute într-un local din Curtea de Argeș a fost întrerupt de poliţiştii care au aplicat şi amenzi, se arată într-un comunicat al Poliţiei Argeş. Totodată, au fost verificate peste 3.000 de persoane, în cadrul activităţilor de verificare a respectării prevederilor legale, specifice efortului de combatere a răspândirii coronavirusului, precizează sursa citată.

În ultimele zile, un număr total de 229 de poliţişti şi poliţişti locali au fost la datorie, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfăşurate 43 de acţiuni punctuale, (dintre care 40 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

Au fost efectuate 3.064 de controale cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea 1.721 de persoane au fost verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 199 de autovehicule, iar 53 dintre acestea au fost mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 80 de societăţi comerciale din 103 locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionaleîn valoare totală de 65.000 de lei, după cum urmează:

-101 sancţiuni, în valoare de 9.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-67 sancţiuni, în valoare de 44.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu respectau măsura distanţării fizice, în spaţii sau pentru activităţi pentru care au fost impuse restricţii;

-o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea interdicţiilor de organizare a unor evenimente cu caracter privat în spaţii închise;

5 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email