Petiţie online pentru amenajarea unei treceri de pietoni și semnalizarea corectă a traficului rutier la Curtea de Argeş

Aproape toate străzile din Curtea de Argeş au nevoie de trasarea trecerilor de pietoni. Într- unul dintre ultimele numere ale ziarului nostru scriam că că mulţi cetăţeni ne-au sesizat acest lucru şi ne-au cerut ajutorul. Procedura este destul de complicată, însă, am aflat de la Primărie. Mai întâi un cetăţean trebuie să solicite asta la Primărie, apoi Primăria prin Departamentul Transporturi trebuie să ceară avizul Poliţiei, după care, împreună cu o schiţă a zonei în care se doreşte trasarea, se trimite comandă la Serviciul Public de Gospodărie Comunală, iar acesta face trasarea. Zonele care au nevoie urgent de treceri de pietoni, potrivit solicitărilor cetăţenilor, sunt Cuza Vodă, Victoriei şi Râmnicu Vâlcea. De altfel, un locuitor al cartierului Tarniţa a iniţiat o petiţie online pe această temă dar şi pentru „semnalizarea corectă a traficului rutier la Curtea de Argeş”.

„Prin prezenta, noi, cetățeni ai orașului regal Curtea de Argeş, rugăm autoritățile competente să dispună de rezolvarea situației trecerii de pietoni din dreptul străzii Tarnița, pe strada Rm. Vâlcea și soluționarea semnalizării corespunzătoare în tot orașul. Menționez că de aproape o jumătate de an am făcut petiție, înregistrată la primărie, unde mi s-a răspuns, după care am mai făcut o cerere scrisă din luna septembrie, unde nu mi s-a răspuns nici până în ziua de azi.

În altă ordine de idei, vreau să vă aduc la cunoștință și faptul că în zona Mănăstirii semnele de circulație nu sunt cele corespunzătoare, fiind un real pericol de accidente. Mai exact, când urci de la Mănăstire, direcția dinspre zona cu comercianți, nu există semn cum că cei care urcă au drum cu prioritate”, se arată în peţiţia care a fost deja semnată de zeci de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email