Peste o mie de infracţiuni în primele şase luni ale anului

Reprezentanţii Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au prezentat recent bilanţul activităţilor desfăşurate în primul semestrul al acestui an. Potrivit statisticii realizate de oamenii legii, la Poliţia Curtea de Argeş au fost sesizate, în prima jumătate a acestui an, 1.033 de infracţiuni, 44 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. „Activitatea Poliţiei Curtea de Argeş o consider una bună spre foarte bună. În total ne-au fost sesizate 1.033 de infracţiuni, faţă de 1.077 în primul semestru al anului trecut. Din infracţiunile de natură judiciară 285 sunt contra persoanei, faţă de 346 în perioada similară a anului 2012, iar alte 300 de infracţiuni sunt contra patrimoniului, cu 13 mai puţin decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, din infracţiunile contra patrimoniului 114 sunt furturi, numărul acestora menţinându-se la acelaşi nivel ca în semestrul I al anului 2012. De asemenea, în mediul rural, furturile au scăzut de la 88 în anul 2012, la 76 anul acesta”, a declarat comisarul Mihai Bălan, şeful Biroului Judiciar Poliţia Curtea de Argeş.
Peste 200 de permise de conducere au fost reţinute
De asemenea, în primul semestrul al acestui an, poliţiştii din municipiul nostru au ridicat numai puţin de 222 de permise de conducere.  „Referitor la activitatea pe linie rutieră, lucrătorii de specialitate au constatat un număr de 2.993 de contravenţii şi a reţinut un număr de 222 de permise de conducere. Dintre acestea, 164 au fost reţinute în vederea suspendării, totodată fiind retrase şi 152 de certificate de înmatriculare”, a mai spus Mihai Bălan.
Potrivit bilanţului prezentat, în primul semestru al acestui s-au înregistrat 8 accidente grave de circulaţie. Însă, din fericire nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în astfel de împrejurări. „Din păcate s-au produs şi evenimente negative. S-au produs 8 accidente grave de circulaţie, soldate cu 10 persoane grav şi 5 persoane rănite uşor. Din totalul acestor accidente, pe raza comunelor arondate s-au comis şase accidente grave, în urma cărora 8 persoane au fost rănite grav şi alte cinci persoane au fost rănite uşor. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut numărul accidentelor grave a scăzut de la 9 la 8, iar cel al persoanelor decedate de la  4 la 0. Numai numărul persoanelor rănite grav a crescut de la 6 la 10”, a declarat Mihai Bălan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email