Peste 700 de pensionari s-au împrumutat la CARP

Traiul tot mai greu al pensionarilor şi nu doar al lor i-a făcut pe tot mai mulţi să apeleze la varianta împrumuturilor. Medicamentele, utilităţile şi mâncarea sunt grijile de fiecare zi ale oricărui pensionar. Toate acestea costă şi, puse cap la cap, depăşesc cu mult pensiile vârstnicilor. Astfel, la CARP sute de argeşeni împrumută bani, şi nu pentru a-şi îndeplini dorinţe ieşite de din comun, ci doar pentru a scăpa de datorii şi necazuri. „Căutăm să găsim resurse materiale pentru a ne îndeplini idealurile propuse. Totodată, ne dorim să asigurăm o protecţie socială cât mai eficientă celor care au nevoie. Numai luna trecută am acordat 770 de împrumuturi. De la începutul anului am împrumutat bani pentru un sfert din membrii CARP. Sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutor”, ne-a spus Apostol Zamfir, preşedintele CARP.
A crescut numărul membrilor CARP
Cei mai mulţi pensionari vin să solicite împrumuturi pentru a-şi cumpăra medicamente sau pentru a-şi plăti facturile la utilităţi. „Sunt bolnav de mai mult timp şi am nevoie de tratament în fiecare lună. Medicamente compensate nu prea se mai găsesc şi nu am ce să fac, trebuie să le cumpăr. Iau un împrumut ca să am bani. Nu iau sume mari, ci doar cât să-mi ajungă pentru pastile. Până la toamnă vreau să îi achit, pentru că dacă intru în iarnă cu rate nu ştiu ce o să fac”, spune un pensionar din municipiu.
Alţii, care locuiesc în comunele arondate municipiului, au împrumutat bani pentru lucrările agricole. „Am luat câteva sute de lei să pun şi eu în grădină ce îmi trebuie. Am cumpărat şi un purcel şi câteva păsări. Nu pot să cumpăr din pensie că de abia îmi ajunge de la o lună la alta. Nu este prima dată când iau bani împrumut. Noi, bătrânii, ne descurcăm foarte greu, pentru că pensia este mică şi totul s-a scumpit”, spunea o femeie care tocmai împrumutase nişte bani.
Numărul argeşenilor care s-au înscris la CARP de la începutul anului a crescut. Oamenii preferă să împrumute bani de aici, pentru că sunt avantajoase condiţiile, iar dobânda este mică. „În luna mai am primit 53 de membrii noi, însă, din păcate, în acelaşi timp 49 de persoane au decedat şi alţi opt pensionari s-au retras. Acum avem 18.950 de membrii înscrişi, faţă de 18.900 care erau la începutul anului”, a mai spus Apostol Zamfira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email