Peste 500.000 de lei alocaţi de Ministerul Dezvoltării pentru lucrările de la creşă şi grădiniţă

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a alocat săptămâna trecută peste jumătate de milion de lei pentru cele două investiţii de la Curtea de Argeş finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, creşa şi grădiniţa. Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, pe 3 februarie municipiul a primit 257.385 şi 250.617 lei pentru cele două proiecte. „Banii sunt pentru lucrările făcute la creşă şi la grădiniţă, ajung pentra plata facturilor până la nivelul lunii noiembrie”, spune directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu.

Vă reamintim că în iulie 2019 Primăria Curtea de Argeş a publicat pe sistemul electronic de achiziţii publice două anunţuri referitoare la două licitaţii. Primul anunţ era pentru „Proiectare şi execuţie „Construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 Săli de grupă”, data licitaţiei fiind 19 iulie, iar al doilea pentru Proiectare şi execuţie „Lucrări de construire creşă cu 4 Săli de grupă”, iar în august 2020 licitaţiile au fost adjudecate. Pentru grădiniţă a fost depusă o singură ofertă a unei asocieri de firme, două din Curtea de Argeş şi una de la Merişani. Astfel, asocierea formată din REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ, lider, SILVORA TERA SRL şi SC ALFA CON SRL au semnat cu Primăria un contract al cărui obiect îl reprezintă proiectarea și execuția pentru lucrări de construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 săli de grupă în municipiul Curtea de Argeș.

Valoarea contractului este în cuantum de 2.452.428,92 lei (fără TVA. Aceeaşi asociere de firme a câştigat şi licitaţia pentru creşa care se face pe strada Eroilor. Contractul are o valoare de 3.282.186,6 lei. Şeful Biroului Investiţii din Primărie, Gh. Greavu, spunea la finalul anului trecut că lucrările sunt gata în proporţie de 65% la creşă şi 50% la grădiniţă. Termenul de finalizare pentru ambele lucrări este 1 iulie 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email