Peste 450 de absolvenţi primesc indemnizaţii de şomaj

Pentru că nu au găsit un loc de muncă sau pentru că ofertele existente nu erau pe placul loc, câteva sute de tineri care au absolvit liceul anul trecut au preferat să depună actele necesare pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM), în acest moment, numai puţin de 457 de tineri din Curtea de Argeş şi din comunele arondate municipiului beneficiază de indemnizaţii de şomaj. Astfel, timp de o jumătate de an, aceştia primesc lunar suma de 250 de lei.
Însă, pentru a veni în sprijinul tinerilor, AJOFM oferă angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi de orice formă de învăţământ posibilitatea de a beneficia de subvenţii. Acestea se pot acorda pentru o perioadă de 12 luni de zile, iar dacă tânărul angajat are şi handicap, subvenţia se va aloca pentru o perioadă de 18 luni. Valoarea subvenţiilor primite de angajator variază în funcţie de pregătirea salariatului: 500 de lei pe lună pentru absolvent de şcoală primară, 600 de lei pentru absolvenţi de liceu sau şcoli postliceale şi 750 de lei pe lună pentru cei care au terminat o formă de învăţământ universitar.
Pentru a beneficia de aceste facilităţi, angajatorii trebuie să încheie cu AJOFM-ul nişte convenţii, prin care se obligă să păstreze absolvenţii angajaţi timp ce cel puţin trei ani de zile. În caz contrar, sunt obligaţi să restituie, în totalitate, sumele încasate, la care se adaugă dobânda aferentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email