Peste 400 de copii s-au întrecut la Crosul „Campionii Bucuriei”

Ieri, la Curtea de Argeş s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Crosului „Campionii bucuriei”, eveniment organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. La competiţie au participat peste 400 de copii din clasele V – VIII, de la unităţile de învăţământ din municipiul nostru şi din comunele arondate.
ÎPS Calinic a dat startul competiţiei
Traseul crosului a fost Stadionul Municipal – Bulevardul Basarabilor – Catedrala Arhiepiscopală. Concurenţii au fost împărţiţi în grupe, în funcţie de vârstă, iar startul l-a dat chiar Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Toţi participanţii au primit din partea organizatorilor tricouri, iar primii trei clasaţi, la fiecare categorie de vârstă, au fost recompensaţi cu premii în bani. „A fost o competiţie dificilă. M-am pregătit înainte de concurs cu domnul profesor de sport. Mă bucur că am câştigat”, ne-a declarat Florin Ungureanu, elev în clasa a VIII- a, la Şcoala Gimnazială Ciofrângeni, cel care a obţinut premiul I la categoria claselor VII – VIII. „Am spus o rugăciune, m-am închinat la Dumnezeu şi am câştigat”, au fost cuvintele câştigătorului de la categoria claselor V- VI, Valentin Cosmin State. La competiţia rezervată fetelor au câştigat Andreea Jianu, categoria VII – VIII, respectiv Bianca Popescu, clasele V – VI.
Marii campioni ai României i-au premiat pe copii
La festivitatea de premiere, concurenţii au fost întâmpinaţi de marii campioni ai ţării, Ivan Patzachin, multiplu campion olimpic, şi Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă. Cu toţii i-au felicitat pe tinerii participanţi, cărora le-au transmis să îşi îndrepte atenţia către sport în continuare. „Felicitări celor care au câştigat, dar în primul rând vreau să îi felicit pe cei care au participat. Cu toţii cred că au simţit ce înseamnă o competiţiei, unde şi-au pus la încercare puterile. Mişcarea nu trebuie să lipsească dintr-un stil de viaţă sănătos şi de aceea le transmit tuturor să facă zilnic sport. Mult succes în continuare”, a declarat Mihai Covaliu.
Şi Ivan Patzachin a apreciat iniţiativa Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului de a organiza astfel de competiţii sportive. „Mă bucur şi îi felicit pe organizatori, iar în acelaşi timp sunt onorat că participa pentru a doua oară la această competiţie. Ori de câte ori va fi nevoie, voi fi alături de ÎPS Calinic, pentru că organizează acest eveniment extraordinar. Sunt prea puţine momente de acest fel dedicate copiilor. Aceştia au nevoie de mişcare şi este de lăudat ceea ce se întâmplă la Curtea de Argeş”, a declarat Ivan Patzachin. La rândul său, ÎPS Calinic a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la organizarea primei ediţii a Crosului „Campionii bucuriei”. „Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru că vremea a fost frumoasă şi crosul acesta a fost unul reuşit. Mulţumesc domnilor profesori, oaspeţilor noştri speciali, dar şi copiilor. Mi-ar plăcea să îi văd în fiecare zi alergând în grupuri prin municipiul Curtea de Argeş. Felicitări”, a declarat ÎPS Calinic.
Cadouri simbolice primite de ÎPS Calinic
Deşi în actele oficiale ziua de naştere a ÎPS Calinic este 6 iunie, acesta s-a născut de fapt pe 4 iunie, însă a fost înregistrat două zile mai târziu. Cu acest prilej, la finalul festivităţii de premiere, ÎPS Calinic, care a împlinit 70 de ani, a primit cadouri simbolice de la campionii prezenţi, respectiv o sabie de la Mihai Covaliu, dar şi o vâslă ce a fost oferită de Ivan Patzachin, după care toţi cei prezenţi i-au cântat tradiţionalul „La mulţi ani!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email