Peste 4.700 de case din municipiu sunt contorizate

Pentru a nu mai plăti pierderile de apă din reţea şi pentru a şti exact cantitatea de apă pe care o consumă într-o anumită perioadă de timp, foarte mulţi argeşeni au montat apometre. Astfel, la sfârşitul lunii trecute, din cele 7.057 de apartamente din municipiul nostru, doar 614 nu erau contorizate. Însă, angajaţii societăţii Aquaterm vor continua acţiunea de montarea a apometrelor, urmând ca în cursul acestui an să fi contorizate şi celelalte apartamente.
De asemenea, şi abonaţii de la casele din Curtea de Argeş au solicitat montarea apometrelor. Astfel, dintr-un număr de 4769 de case din municipiul nostru, 4.286 sunt contorizate, iar la restul de 483 de locuinţe se vor monta apometre în perioada următoare.
În ceea ce priveşte numărul scărilor de bloc, mai sunt fără apometru 303, din cele 428 existente în Curtea de Argeş. Tot la sfârşitul lunii iunie, potrivit unei situaţii întocmite de reprezentanţii Aquaterm, din cei 65 de agenţi economici care au contracte cu societatea care furnizează utilităţile, doar cinci nu au apometre. La asociaţiile familiale, biserici şi SRL-uri se înregistrează următoarea situaţie: din numărul total de 450 de contracte încheiate, mai sunt 36 de abonaţi care nu au montate aparate de contorizare a apei reci.
Contorizarea locuinţelor duce la scăderea consumului de apă
O dată cu montarea apometrelor a scăzut şi producţia de apă captată şi vândută realizată de societatea Aquaterm. „Menţionăm faptul că în prezent  producţia de apă a scăzut foarte mult faţă de anii precedenţi, atât datorită apometrizării unui număr foarte mare de abonaţi (agenţi economici şi sector casnic), cât şi datorită realizării de către unii agenţi economici de resurse proprii de apă (puţuri) sau prin restrângerea activităţii”, se precizează în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al societăţii care furnizează utilităţile în municipiul nostru.
De asemenea, potrivit reprezentanţilor Aquaterm, la scăderea consumului de apă a contribuit şi închiderea marilor fabrici şi întreprinderi din municipiu, care erau cei mai importanţi consumatori ai societăţii.
Spre exemplu, în prima jumătate a acestui an, Aquatermul a înregistrat o medie lunară de apă captată şi vândută de aproximativ 100.000 de metri cubi, în timp ce la începutul anilor 2000 Aquatermul capta aproximativ 360.000 de metri cubi într-o singură lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email