Peste 2500 de câini umblă liberi pe străzi


Disperaţi de argesivitatea maidanezilor, oameni din toate localităţile judeţului s-au dus şi s-au plâns la Prefectură, spunând că patrupedele au devenit un adevărat pericol public. Cum câinii nu pot fi eutanasiaţi, prefectul Gheorghe Davidescu crede că singura soluţie pentru a rezolva această problemă o reprezintă sterilizarea. „Am văzut că la Baia Mare se aplică un asemenea sistem. Acolo, toţi câinii sunt sterilizaţi iar proprietarii de câini care refuză sterilizarea trebuie să răspundă pentru ei şi să fie amendaţi dacă au pui de la câinii lor şi îi lasă în stradă“, a declarat prefectul.
În municipiul nostru, câinii fără stăpân nu au mai fost adunaţi de pe străzi de mai bine de doi ani. Între timp, numărul acestora a crescut şi în prezent se estimează că avem peste 2.500 de câini comunitari. La insistenţele cetăţenilor, primarul Nicoale Diaconu a promis că va lua măsuri, iar una dintre ele o reprezintă repunerea în funcţiune a biobazei din municipiu. Aici vor fi aduşi pe rând câte 30 de câini, ce ar trebui sterilizaţi şi apoi lăsaţi liberi pe străzi. Cu toate că nu este o suluţie definitivă, aceasta ar fi singura modalitate de a stopa înmulţirea maidanezilor. Rămâne de văzut însă, dacă într-adevăr, în bugetul pe 2010, vor fi prevăzuţi bani pentru sterlizarea animalelor.

Anul trecut 1000 de argeşeni au fost muşcaţi de animale

Date oficiale prezentate de medicii de la Spitalul Judeţean Argeş arată că anul trecut aproape 1.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost muşcate de animale. La această cifră se adaugă cazurile care nu au ajuns la Secţia de Boli Infectioase a Spitalului Judeţean, fiindcă persoanele respective au primit îngrijiri medicale în alte unităţi spitaliceşti. Șeful secției Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Județean Argeș, dr. Alexandru Matrozi, a explicat cã  majoritatea pacienților au fost atacați de câini fãrã stãpîn, aflați pe stradã și pe lângã tomberoanele din cartiere. Din cei 1000 de argeşeni muşcaţi de animale, 651 au prezentat risc şi au primit tratament antirabic şi antitetanos. Din fericire, nici unul dintre cei mușcați nu au prezentat complicații sau boli, dupã aceste incidente. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email