De Paşte, peste 240 de poliţişti şi 100 de patrule pe străzi

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox, informează IPJ Argeş. Peste 240 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 6 – 9 aprilie,  248 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

În fiecare zi, 103 patrule de siguranţă publică, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate 9 manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș și în comuna Poiana Lacului, la care vor participa peste 18.000 de persoane.

 Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 48 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

 Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 8 aparate radar, în întreg județul, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivul True Cam).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email