Peste 14.000 de şomeri în Argeş

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM) erau înregistraţi, la sfârşitul lunii mai, 14.720 de şomeri, potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii instituţiei. Dintre aceştia, 5.170 erau şomeri indemnizaţi, iar restul de 9.550 de argeşeni nu primeau ajutorul de şomaj. Faţă de luna precedentă numărul şomerilor este în scădere cu 1.007 de persoane, dar comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut este în creştere cu 700 de persoane. De asemenea, numărul şomerilor a înregistrat o scădere semnificativă în prima jumătate a acestui an, având în vedere faptul că în luna ianuarie în judeţul Argeş erau numai puţin de 19.081 de şomeri.„Scăderea faţă de luna precedentă se înregistrează atât la categoria beneficiarilor de indemnizaţie de şomaj, cât şi la categoria celor care nu primesc indemnizaţie şi se datorează numărului mare de încadrări în muncă, respectiv 955 de persoane, dar şi nemenţinerii cererii de loc de muncă”, se precizează într-un comunicat de presă remis de AJOFM Argeş. 
De asemenea, la sfârşitul lunii trecute, rata şomajului înregistrată în judeţul Argeş a fost de 5,54%, înregistrând o scădere cu 0,38 puncte procentuale faţă de luna precedentă, dar şi o uşoară creştere, cu 0,28 puncte procentuale faţă de luna mai a anului 2013. 
Totodată, potrivit reprezentanţilor AJOFM Argeş, în ceea ce priveşte structura şomerilor în funcţie de vârstă, ponderea cea mai mare o deţin în continuare persoanele cu vârste între 40 şi 49 de ani, respectiv 31,83%,  între 30 şi 39 de ani, 24,42%, dar şi persoanele cu vârsta sub 25 de ani, 9,39%. Din punct de vedere al pregătirii profesionale, aceste persoane se structurează astfel: cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional – 74,38%; cu nivel de instruire liceal şi postliceal – 19,21% şi cu nivel de instruire universitar – 6,41%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email