Peste 10.000 de argeşeni au participat la „Let’s do it, Romania!”

Peste 10.000 de voluntari au participat sâmbătă, în judeţul Argeş, la proiectul de responsabilizare socială „Let’s do it, Romania!”. Printre voluntarii din Argeş s-au numărat, pe lângă elevi şi studenţi, angajaţi din administraţia locală, de la instituţii deconcentrate sau de la societăţi care au sponsorizat acţiunea, deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi şi jandarmi.
Participanţii la acţiune s-au întâlnit, încă de dimineaţă, la punctele de înregistrare stabilite, adică la sediile primăriilor din fiecare localitate şi la sediul Instituţiei Prefectului din Piteşti. După înregistrarea celor care nu s-au înscris online şi formarea sau completarea echipelor de curăţenie, s-a trecut la operaţiunea de strângere a gunoaielor. Înainte de a pleca pe teren, voluntarilor le-au fost prezentate normele de siguranţă, precum şi instrucţiunile de colectare selectivă. La finalizarea curăţeniei, sacii de gunoaie strânşi au fost transportaţi la bazele de stocare.

Prefectul a strâns gunoaie împreună cu Smiley

La acţiunea de sâmbătă a luat parte şi cunoscutul artist Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, care este la origine argeşean. „Cred că dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să începem cu propria curăţire, mai întâi interioară şi apoi ne vom purta altfel şi faţă de mediu. Eu sunt adeptul muncii în echipă, pentru comunitate şi în comunitate”, a declarat Smiley. El a participat la acţiunile de ecologizare din localităţile Miceşti şi Dârmăneşti, alături de prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu. Acesta a afirmat că, pe lângă sprijinul instituţional acordat organizatorilor, a vrut să participe şi în mod direct la acţiune. Potrivit estimărilor, în judeţul Argeş s-au strâns, în doar câteva ore, peste 8.000 de metri cubi de deşeuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email