Peste 100 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică la Stadionul Orășenesc Mioveni

Jandarmii argeșeni, împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova vor asigura astăzi, 27.09.2022, începând cu ora 16.00, măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele CSA Steaua București-AFC Chindia Târgoviște, în cadrul Cupei României, la Stadionul Orășenesc din Mioveni.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Accesul publicului se realizează pe bază de bilete sau invitații, începând cu ora 16.45.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare fără incidente, Jandarmeria Argeș recomandă spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

De asemenea, precizăm că legislația în vigoare interzice persoanelor fizice următoarele:

  • deținerea, folosirea sau efectuarea oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice, spectatorii neavând voie să dețină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.

afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, religioasă sau la

  • discriminări de orice fel și la violență.
  • accesul în stadion cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte, care pot pune în pericol siguranța participanților.
  • aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.

Participanții trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine, pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta arenei sportive și sunt obligați să se supună la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine.

Compartimentul informare, relaţii  publice şi cu publicul

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email