Peste 100 de copii au participat la etapa finală a Crosului „Campionii Bucuriei”

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a organizat, zilele trecute, marea finală a Crosului „Campionii Bucuriei”. La competiţie au participat 102 copii, care au câştigat etapele locale, ce s-au desfăşurat în cele şase protoierii ale Eparhiei. Participanţii au alergat  pe traseul Biserica Domnească – Bulevardul Basarabilor – Catedrala Arhiepiscopală, iar startul a fost dat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Toţi copiii au primit din partea organizatorilor tricouri, iar primii trei clasaţi au câştigat cupe, diplome şi premii în bani.
Premiile au fost oferite de marii campioni Ivan Patzachin, Ionuţ Iftimoaie, Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză şi Camelia Potec
La festivitatea de premiere, concurenţii au fost întâmpinaţi de Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, deputatul Mircea Drăghici, Nicolae Diaconu, primarul municipiului, dar şi de cinci mari campioni ai României, precum Ivan Patzachin, Ionuţ Iftimoaie, Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză şi Camelia Potec. Cu toţii i-au felicitat pe tinerii participanţi, cărora le-au transmis să îşi îndrepte atenţia către sport în continuare. „Le transmit copiilor că fac un lucru extraordinar, adică într-o zi frumoasă fac mişcare şi vreau să-i îndemn să continue ceea ce au început. Cred că esenţial este ca acest fapt să devină un obicei. Cât mai mult sport înseamnă cât mai multă sănătate. 30 de minute de alergare sau sport în fiecare zi înseamnă mai mulţi ani de trăit, o viaţă mult mai sănătoasă şi mai fericită până la urmă. Cred că la vârsta aceasta e momentul în care, copii, trebuie învăţaţi acest lucru. E cel mai bun moment. Cred că biserica face foarte bine că se implică în astfel de lucruri şi mai ales cu copiii mici care au nevoie de modele, cum sunt invitaţii de astăzi, mari campioni.”, a declarat Nicolae Bănicioiu. Şi Ivan Patzachin a apreciat iniţiativa Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului de a organiza astfel de competiţii sportive. „Este un eveniment extraordinar şi îi felicit pe organizatori. Eu unul care am făcut mişcare toată viaţa mea mă bucur că sunt aici, mă bucur că aceşti copii sunt informaţi şi îndrumaţi să facă sport. Am fost şi la Topoloveni şi am făcut tot posibilul să ajung şi la Curtea de Argeş pentru că mă simt legat de această zonă. Am trăit câţiva ani în această zonă, mai precis la Lacul Vidaru, unde m-am antrenat pentru competiţii”, a spus Ivan Patzachin. Diplomele şi cupele au fost înmânate copiilor chiar de către cei cinci sportivi de performanţă, care au fost asaltaţi de copii pentru autografe şi fotografii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email