Peste 100 de absolvenţi au depus la ALOFM dosarele de căutători de loc de muncă

Absolvenţii de liceu din municipiul nostru care nu au un loc de muncă şi care nu vor urma o altă formă de învăţământ superior pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Aceasta se plăteşte pentru o perioadă de 6 luni de zile şi este în valoare de 250 lei. 
Tinerii care nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire pot beneficia de şomaj dacă nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului şi dacă nu realizează venituri din alte activităţi autorizate. Potrivit legii, tinerii au la dispoziţie 60 de zile de la absolvirea liceului să se înregistreze la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Curtea de Argeş, pentru a beneficia timp de şase luni de suma de 250 de lei. În municipiul nostru 109 absolvenţi au depus la ALOFM dosarele de căutători de loc de muncă, urmând să primească indemnizaţii de şomaj, dacă în cursul a două luni de zile nu îşi vor găsi un loc de muncă. 
În momentul în care merg să îşi depună dosarul, tinerii au nevoie de cartea de identitate, actele de studii şi calificare şi o adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana respectivă este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.
După înregistrarea tinerilor absolvenţi atât din învăţământul liceal cât şi cel universitar, în baza de date a ALOFM, aceştia vor beneficia de o serie de servicii gratuite. Este vorba de informarea, orientarea şi consilierea profesională în vederea găsirii unui loc de muncă; medierea între cererea şi oferta pe piaţa muncii; programe de formare profesională în meserii solicitate pe piaţa muncii; mobilitatea forţei de muncă în România sau în UE, precum şi stabilirea şi plata, potrivit legii, a drepturilor de protecţie socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email