Peste 1.000 de fermieri vor fi controlaţi de inspectorii din cadrul APIA

Sute de fermieri argeşeni aşteaptă, în această perioadă, controale de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Argeş (APIA), controale în urma cărora oameni vor afla dacă vor beneficia sau nu de subvenţii. Pentru că numărul celor care vor fi verificaţi în acesta an este destul mare, centrul judeţean al APIA va fi sprijinit în acţiunile de control de echipe din formate din inspectori din alte judeţe.
 Anul acesta va fi supus controlului un eşantion format din 1.417 fermieri care au depus cereri pentru acordarea subvenţiilor pentru suprafeţele de teren. Astfel, pentru că numărul este unul foarte mare, numai puţin de 17 echipe formate din inspectori din cadrul APIA vor efectua controlul clasic pe teren. „Este pentru prima dată când în eşantionul clasic supus controlului au fost prinse 1.417 persoane, de trei ori mai multe faţă de ceilalţi ani. De aceea am solicitat sprijinul colegilor din alte judeţe. Astfel, vor veni în judeţul Argeş echipe din Ilfov şi Giurgiu. Controlul clasic în teren trebuie să se încheie la data de 30 septembrie, iar până atunci mai avem de verificat 875 de fermieri”, a declarat Marius Stroescu, directorul centrului judeţean APIA.
Activitatea de control clasic pe teren vizează inspectarea fermelor, pentru a verifica tipul culturilor, dar şi pentru a identifica limitele terenului agricol şi suprafeţele eligibile ale parcelelor. „Verificăm atât suprafaţa, cât şi cultura declarată, condiţiile în care se află culturile şi identificăm parcelele pentru care s-au solicitat subvenţii. Fermierii trebuie să aibă întocmite registrele de evidenţă a tratamentelor fitosanitare şi a tratamentelor cu produse de protecţie a culturilor”, a mai spus Marius Stroescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email