Pericol mare la Curtea de Argeş! Apa e poluată cu nitraţi

Municipiul Curtea de Argeş este declarat potrivit unui ordin al ministrului Mediului, „zonă cu sursă de nitraţi rezultaţi din activitatea agricolă”, conform referentului Romică Bădic, de la Registrul Agricol al Primăriei. Având în vedere pericolul foarte mare al poluării, Consiliul Local a aprobat un Plan local de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole.
Prin măsurile pe care Consiliul Local a fost obligat să le ia se numără stabilirea perioadelor de interdicţie pentru aplicarea îngrăşămintelor organice, monitorizarea atentă a fermelor şi a sistemului de colectare şi stocare a gunoiului de gradj, etc.
La Curtea de Argeş poluarea e cu adevărat o problemă serioasă. Sunt multe gospodării cu animale nu numai în cartierele mărginaşe, la Buşaga ori la Valea Sasului, ci şi mai în centru, pe strada Cuza Vodă, spre exemplu. Argeşenii au, în general, vaci, pe care le plimbă pe stradă în drum spre şi dinspre islazuri, iar gunoiul de grajd este depozitat de cele mai multe ori în fundul grădinii, nu de puţine ori sub ferestrele vecinilor. Pe Cuza Vodă, cetăţenii au reclamat existenţa unui focar de infecţie la câţiva metri de vile, acolo unde un localnic creşte cai. Adăpostul cabalinelor este fix sub fereastra vecinului care nici măcar nu mai poate să aerisească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email