Pericol de moarte în apropierea blocurilor şi a caselor

Pentru că, în ultimele zile, iarna a pus din nou stăpânire pe municipiul Curtea de Argeş, au şi reapărut pericolele care ne pândesc la tot pasul. Poţi să-ţi rupi picioarele pe zăpada necurăţată de pe trotuare sau te poţi trezi cu un ţurţure de gheaţă direct în cap. Aceştia atârnă pe clădiri şi nimeni, niciun proprietar de imobil, nu pare interesat să îi dea jos. Astfel, argeşenii păşesc cu mare grijă pe stradă zilele acestea pentru că pericolul pândeşte şi de sus şi de jos. Foarte multe blocuri nu au opritoare de zăpadă şi burlane, iar ţurţurii fac legea pe acoperişuri. „Aproape toate blocurile au ţurţuri pe marginea acoperişurilor. Sunt foarte periculoşi. Dacă îţi cade unul în cap nu mai ai scăpare. E o problemă gravă, care nu cred că se va rezolva prea curând. Am auzit şi am văzut foarte multe cazuri în care oamenii au fost răniţi de ţurţurii desprinşi de pe acoperişuri”, spune Ciprian Vâlceanu, din municipiu.
„Ar trebui ca proprietarii să dea ţurţurii jos”
Oamenii spun că o mare parte din vină le aparţine celor care au construit acoperişurile la blocuri, dar au omis să monteze opritoare de zăpadă şi burlane. „Domne, în oraşul acesta fiecare face ce vrea şi cum vrea. Multe din acoperişuri au fost făcute fără autorizaţie. Nu trebuia să le dea voie să le facă fără să fie montate burlane şi opritoare de zăpadă. Aşa se întâmplă dacă nu se aplică legea şi nu se dau amenzi. Acum aşteptăm să ne cadă ţurţurii în cap”, spune Gabi Dobre, din Curtea de Argeş. Locatarii se apără şi spun că la multe blocuri nu au mai fost montate burlane din cauza lipsei banilor. „Nu am pus burlane că nu am avut bani. La acoperiş am pus bani cei de la etajele 3 şi 4 pentru că noi aveam probleme mai mari cu apa de la ploaie. Am făcut şi noi ce-am putut. Unii nu au vrut să dea bani şi am ales să vindem uscătoria de la parterul blocului pentru a face rost de banii necesari. Acum, ca să montăm, avem nevoie de mulţi bani şi este mult de muncă”, spune un locatar care locuieşte pe strada 1 Decembrie 1918.
Şi argeşenii care trec zilnic prin centrul vechi ale municipiului se confruntă cu aceleaşi probleme. Unele burlane de scurgere a apei s-au rupt, iar altele sunt sparte şi peste tot s-au format ţurţuri. Aici pericolul este mai mare din cauza trotuarelor strâmte, oamenii fiind obligaţi să meargă chiar pe sub ţurţurii formaţi la marginea acoperişurilor. „Păi merg cu un ochi pe sus şi unul pe jos, dacă pot să spun aşa. Normal că îmi este frică. Ar trebui ca proprietarii să dea ţurţurii jos. Dacă se desprind pot răni pe cineva. Cine răspunde dacă se întâmplă ceva rău?”, se întreabă, retoric, Gheorghe Anghel, din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email