Percheziţii la suspecţi de proxenetism. 400.000 de lire ar fi obţinut din exploatarea femeilor

Miercuri, 30 mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu  ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism, se arată într-un comunicat al DIICOT.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 18 suspecţi, membrii grupării înfiinţând şi coordonând 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea  a mai multor persoane de sex feminin,obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională. Urmare cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că din activitatea infracțională, cei în cauză au obținut peste 400.000 de lire pe care ulterior i-au investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc”, potrivit sursei citate.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 50 persoane. Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email