Percheziţii la domiciliul unor persoane care au împrumutat bani de la CAR şi nu i-au mai dat înapoi

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, efectuează 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş și Mehedinți, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi obținut fraudulos sume de bani cu titlu de împrumut de la instituții financiare nebancare, fără a le restitui, se arată într-un comunicat al Poliţiei Argeş.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 9 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale și instituții nebancare din judeţele Argeş și Mehedinți. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la infracțiunea de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iunie – octombrie a.c., cei vizați, ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la șase instituții financiare nebancare de tip C.A.R. pe pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit. Prejudiciul generat se ridică la peste 150.000 lei, reprezentând sume de bani obținute fraudulos cu titlu de împrumut și nerambursate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email