Percheziţii la cămătari în Argeş

Marţi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, se arată într-un comunicat al DIICOT.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2012 – 2017, pe raza județului Argeș s-a constituit o grupare infracțională organizată, coordonată de un bărbat care a desfășurat activități de acordare de împrumuturi cu o dobândă de cuprinsă între 10% și 30% pe lună și a cooptat doi complici pentru a obține garantarea rambursării acestor împrumuturi, dar și a dobânzilor aferente.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele vătămate identificate au ajuns să plătească membrilor grupării, pentru împrumuturi, dobânzi în cuantum total de 1,6 milioane de lei.
Pentru a determina persoanele vătămate să achite dobânzile și debitele restante, inițiatorul grupului infracțional organizat le-a amenințat în mod repetat cu săvârșirea unor acte de violență.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate: 3 telefoane mobile, cartele telefonice, 1 laptop, înscrisuri şi suma de 35.000 de lei.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș”, precizează comunicatul citat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email