Penultima şedinţă a actualului Consiliu Local, dezinteres şi plictiseală

Şedinţa ordinară a lunii martie a fost penultima din gloriosul mandat al actualului Consiliu Local Curtea de Argeş. Practic, la sfârşitul lui aprilie va avea loc ultima întrunire de lucru a aleşilor, întrunire la care se va mai vota câte ceva, căci în mai campania electorală e în toi iar şedinţele sunt aproape festive.

Şedinţa de la sfârşitul lunii martie s-a înscris în tipicul celor din ultimii patru ani. Unii, puţini, au vorbit vrute şi nevrute pe marginea tuturor proiectelor de hotărâri, alţii au punctat fix pe interesele lor sau ale vecinilor ori colegilor de partid, etc. La final, un consilier a vorbit despre faptul că un fost coleg de-al său dintr-un partid care nu mai există acum, a fost exclus şi trebuie să-şi piardă mandatul de consilier local! Omul părea că nu mai ştie în ce an şi în ce lună mai suntem, şi că oricum şi el şi fostul său coleg mai au de luat vreo trei indemnizaţii de consilier.

În rest, proiectele de hotărâre aprobate au fost cele aproape clasice  – diplome de recunoştinţă pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, organigrame şi state de funcţii pentru diverse servicii ori instituţii subordonate la care nu s-a mai schimbat nimic în ultimii ani. Formalităţi, adică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email