Pentru ultima dată despre Alpha TV

Nu am nici cea mai mică intenţie să polemizez cu domnul Moise, directorul ziarului Argeş Expres şi, până de curând, al trustului de presă care includea şi Alpha TV. Aşadar, domnule director, nu intru în polemică, acesta este ultimul articol pe această temă pe care îl scriu, dar câteva precizări mi se par importante. Poate nu pentru dimneavoastră, ci pentru cei care au citit ce am scris eu şi ce aţi scris dumneavoastră.

Mi-e dor de perioada de glorie a televiziunii Alpha, spuneam zilele trecute, de perioada în care toată lumea îşi făcea meseria cu drag, de perioada în care orice telefon primit de la telespectatori era sărbătorit, de zilele în care în cămăruţele de la Posada lucra o echipă. De profesionişti sau nu, asta e treaba argeşenilor care s-au uitat la Alpha TV să se pronunţe. Nu îmi voi permite să dau lecţii de presă domnului Moise niciodată, e un om pe care îl stimez şi îl respect, alături de care am trăit, împreună cu toţi ziariştii din presa locală care au trecut pe la Alpha sau pe la Argeş Expres,momente de bucurie, când treceau patronii pe la redacţie şi ne spuneau că lucrurile se vor aranja, clipe triste, când nu ne mai mergea, spre exemplu, niciun microfon. Îl stimez pe domnul Moise şi cred că în profesia domniei sale, de inginer, e foarte bun. Cred că şi ca manager poate avea rezultate.

Lucrez în presa locală din 1996 şi am trăit direct evoluţia ei. Nu am veleităţi de lider al ziariştilor din Curtea de Argeş, Doamne fereşte, fiecare îşi face treaba cum ştie mai bine, după şcoala pe care a făcut-o, conform experienţei pe care o are. E adevărat,  Alpha TV a reprezentat pentru mulţi jurnalişti o rampă de lansare, asta şi pentru că au învăţat meserie aici, nu de la mine, bineînţeles, poate de la domnul director sau de la alţii din redacţie.

Bucătăria internă a firmei nu mă interesează. Ştiu, în mare, cum stau lucrurile cu licenţa  pentru Alpha TV şi cu cei care au avut-o în ultimii ani, dar nu asta mă interesează, cum nu-l interesează pe telespectatorul argeşean cine a încheiat contract cu cine şi în ce condiţii. Mi-e dor de Alpha TV, de perioada ei de glorie de la Posada, când orice emisiune bună era o mare bucurie. Mi-e dor de echipa care era acolo şi care muncea cu drag, şi asta se vedea.

Nu e vina mea că Alpha TV nu mai emite. Am plecat în septembrie şi am ales ca singurii mei şefi să fie cititorii mei, e asta oare o greşeală, domnule director, oare nu am avut acest drept?!  Aveţi dreptate, e grea ziua în care se dau salariile, e neagră ziua de plătit facturi, totul e greu, dar, credeţi-mă, le fac cu plăcere, pentru că suntem o echipă şi fiecare dintre cei care sunt în caseta redacţiei este direct interesat ca treaba să meargă bine.

Am scris acest editorial cu inima îndoită. Nu merită să târâm Alpha TV în polemici inutile, spaţiul acesta din ziar trebuie folosit pentru dezbaterea altor probleme, poate mai importante pentru cititori. Da, mi-e dor de Alpha TV, aşa cum le e celor care s-au uitat şapte ani la televizor, de la 5 la 6 să vadă ce se mai întâmplă în oraşul lor. Nu e frumos să vorbiţi despre oraşul dumneavoastră ca despre un târg prăpădit, poate unii se vor supăra, şi ce o să faceţi?! Sunt persoane care au prosperat, aflate chiar deasupra dumneavoastră, în ierarhie, fireşte. Sunt alte persoane care vor să prospere şi au toate şansele, de ce să aruncăm cuvinte aiurea doar pentru că noi nu am reuşit?!

Mă opresc aici şi repet. E ultima dată când răspund unor atacuri directe, fără noimă, la adresa mea. Am multă treabă aici, la Interes Argeşean, împreună cu colegii mei. Noi chiar avem subiecte în ziar şi nu ne irosim paginile în polemici sterile.

Vă asigur, domnule Moise, de întreaga mea consideraţie, şi vă urez succes în demersurile dumnevoastră, indiferent de calea pe care aţi ales-o. Dacă vreţi un partener de polemici,însă, nu v-aţi găsit omul. Am lucruri mult mai importante de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email