Pentru salvamontistul Valentin Retevoi, muntele este „Rai și Iad”

Lansarea cărții „Muntele Rai și Iad” a avut o mare însemnătate emoțională pentru autorul cărții, Valentin Retevoi, şeful Salvamont Nucşoara, în primul rând evenimentul fiind organizat de Sf. Valentin, marţi, zi ce a coincis și cu împlinirea a 20 ani de la înființarea Serviciului Salvamont Nucșoara. În Sala Mare a Primăriei Curtea de Argeș au fost prezenți, alături de Valentin Retevoi, colegii din cadrul Salvamont Argeș, dar și cei din învățământ, el fiind director al Seminarului Teologic, prieteni și familie. 
”Rar mi-a fost dat să întâlnesc un tânăr care să-și riște viața, aproape ”inconștient” de pericolul la care se supune, cu un sânge rece de te apucă îngrijorările, dar de care el nici nu vrea să știe. Așa am înțeles, mai târziu, că pe el nu-l interesează decât viața altora. Probabil este o legătură pe care noi nu o știm, între cel căzut în prăpastie sau astupat de avalanșele necuțătoare ale zăpezilor și cel care caută victima pentru a o salva de la moarte. Așa am cunoscut pe inimosul Valentin Retevoi, primatul salvamontului din Nucșoara Argeșului, de la umbra Carpaților românești. Pentru palmaresul acestui om cu inima de aur, l-am îndemnat să scrie și să ne arate și în imagini epopeele salvărilor de vieți omenești. Pentru toate acestea, îl felicităm din toată inima și implorăm pe Bunul Dumnezeu să-l ocrotească pururea”,  este descrierea ÎPS Calinic despre cartea scrisă de Valentin Retevoi. 
În paginile volumului veți găsi întâmplări și intervenții de salvare la care au luat parte salvamontiștii din formația Nucșoara, „descrise foarte sincer și reușite, dar și greșeli, din care am avut de învățat de-a lungul timpului”, așa cum a spus autorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email