Pentru cine mai plăteşte dl. Dina?!

O ştire a făcut în week end înconjurul presei locale şi naţionale. Un domn, fost ofiţer SRI, a fost prins la braconaj. Domnul respectiv, Nicu Dina, este o persoană cunoscută şi respectată la Curtea de Argeş şi nu numai. Am plăcerea să-l cunosc de mai multă vreme, ca mulţi dintre dumneavoastră. Nu vreau să vorbesc aici despre pasiunea sa de vânător, fiecare dintre noi are câte o pasiune, iar animalele sălbatice se împuşcă şi ele, nu-i aşa, şi despre postura sa de „ţap ispăşitor”, ca să rămânem la subiect,  pe care cred eu că a avut-o şi încă o mai are. Faptul că a lucrat unde a lucrat a dat savoare şi importanţă ştirii, iar felul în care a fost pus să arate cu degetul bucăţile de carne din capra împuşcată i-au deteriorat imaginea grav. Presa s-a repezit asupra subiectului şi a publicat tot, pentru că, nu-i aşa, asta vor cititorii. Carne, sânge, iar dacă făptaşul este o persoană cunoscută, articolul sau materialul filmat este şi mai bun. Asta ne este meseria, asta ne cer cei care ne cumpără ziarele sau ne urmăresc ştirile la televizor.

Eu cred că dl. Dina a plătit pentru mai multă lume. Nu contest aici fapta domniei sale, sunt instanţe care judecă ce a făcut şi ce nu a făcut, dar cred că dl. Dina nu a fost singur, doar a acceptat, oare de ce, să-i fie sacrificată imaginea. Specialiştii spun că e foarte greu, spre imposibil, să fi fost singur la vânătoare, că e foarte greu de crezut că singur a împuşcat trei capre şi tot singur s-a apucat să le tranşeze. Omul avea puşcă legal, şi a declarat iniţial că avea şi autorizaţie. Poliţiştii au constatat că nu avea, asta e o altă problemă. Probabil că va primi o amendă şi va plăti trofeele, autorizaţia pentru uciderea caprelor. Va da dl. Dina nişte bani şi totul se va opri aici, numai imaginea domniei sale va fi şifonată pentru mai mult timp.

Se vorbeşte prin oraş că nu mergea, de obicei, singur la vânătoare, şi că erau alţii, poate unii cu un grad mai mare decât al domniei sale care îl însoţeau. De obicei. Să-şi fi schimbat dl. Dina brusc obiceiul, să fie ceilalţi, care teoretic l-ar fi putut însoţi şi sâmbătă, acolo, dar să fi avut „prezenţă de spirit” şi să fi fugit mai repede de la locul faptei?! Să fie alţii mult mai prieteni cu unii?! În fond, nu putem să nu ne întrebăm pentru cine plăteşte dl. Dina? Pentru el însuşi, e clar, că doar a fost găsit de „oamenii legii”, cu care a fost la un moment dat aproape coleg, aplecat asupra animalului mort. Dar cine a mai fost acolo, la vânătoare?! E foarte posibil să nu aflăm asta niciodată, dacă doar dl. Dina a fost pus să facă poze lângă bucăţile de carne, în parcarea Poliţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email