Pentru că spitalele COVID din județ sunt aproape pline, s-a solicitat o unitate mobilă cu paturi pentru terapie intensivă

Luni a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), şedinţă condusă de prefectul Emanuel Soare. Pentru că spitalele COVID din județ sunt aproape pline cu pacienți, CJSU a hotărât desemnarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni ca unitate COVID-19, destinată persoanelor cu infecție SARS-CoV-2 asimptomatice, sau cu forme ușoare. Pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni, cu domiciliul în Argeș, vor fi transferați la Secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar cei domiciliați în alte județe la unități de profil similare din județul de domiciliu.

În plus, s-a hotărât ca Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) să întreprindă toate demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de paturi ATI disponibile în cadrul  Spitalului Județean de Urgență Pitești. Acest lucru se va face prin solicitarea unei unități mobile cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienți COVID-19 pozitivi și care va fi deservită de către personal dedicat al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email