Pentru că s-a născut cu „gură de lup”, Copil abandonat de mamă în spital

Unele femei nu merită să fie mame! Acest lucru este demonstrat încă o dată chiar la Curtea de Argeş, unde un bebeluş de numai o lună de zile a fost abandonat în spital de cea care l-a adus pe lume. Femeia a fost probabil înspăimântată de felul în care arăta bebeluşul, care s-a născut cu o malformaţie denumită „gură de lup” (buza superioară este despicată bolta palatină şi cavitatea bucală, astfel încât cerul gurii comunică cu nasul), iar acesta necesită îngrijiri medicale adecvate.
Micuţul ar putea fi internat într-un centru special de îngrijire a persoanelor cu handicap
O femeie din municipiul Curtea de Argeş a născut acum ceva timp un bebeluş cu malformaţii, iar în momentul în care l-a văzut aceasta nu a dorit să îl mai ia acasă. Pentru că s-a născut cu „gura de lup”, micuţul are nevoie de îngrijiri medicale speciale, mai ales atunci când este hrănit. Astfel, pentru că are o situaţie materială precară, femeie a decis să dea copilul în plasament, însă acest lucru nu este uşor de realizat, deoarece micuţul are nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale pentru a putea fi hrănit în mod normal. Imediat după ce s-a născut la spitalul din municipiul nostru, bebeluşul a fost trimis la Spitalul Judeţean din Piteşti. Însă, după o scurtă perioadă de timp, a fost trimis înapoi, iar acum se află internat la secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal. „Am stat de vorbă cu mama lui care a spus că nu va lua copilul acasă şi că vrea să îl dea în plasament. Are o situaţie mai dificilă şi, din câte ştim, mai are un copil mai mare care este dat tot în plasament”, a declarat Mariana Moise, şeful Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei. Totodată, asistenţii sociali caută soluţii pentru ca micuţul să fie internat într-un centru special pentru îngrijirea copiilor cu handicap, pentru ca apoi acesta să fie operat. „Trebuie să îl ducem la comisie la Piteşti iar acest lucru nu îl putem face noi pentru că, vă daţi seama, este o răspundere pe care nu ne-o putem asuma. Copilul ar trebui însoţit de părinţi sau, dacă nu reuşim, trebuie să cerem spitalului personal autorizat pentru acest drum. Ca să poată fi operat de malformaţia de care suferă trebuie dus la un centru special. Abia după operaţie se poate face dosarul pentru a fi dat în plasament. Lucrurile sunt destul de complicate”, a mai spus Mariana Moise.
Medicii spun că acesta nu mai poate fi ţinut mult timp în spital
Acum copilul este internat la Spitalul Municipal, însă medicii spun că nu mai poate fi ţinut aici pentru mult timp, ci trebuie dus într-un centru special de îngrijire. „Nu putem spune că este un copil bolnav, doar că necesită un regim de alimentaţie adecvat. Boala sa implică riscuri atunci când este hrănit. Noi nu îl mai putem ţine foarte mult timp aici, ar trebui făcut dosarul pentru a fi dat în plasament. Din câte ştim noi mama şi-a dat acordul, chiar a făcut o cerere prin care spune că va da copilul. Dar având în vederea situaţia de faţă este dificil ca cineva să îl ia în plasament. Copilul necesită o atenţie sporită atunci când este hrănit şi, mai mult decât atât, are nevoie şi de intervenţii chirurgicale”, au spus medicii pediatri din cadrul Spitalului Municipal.  Pentru micuţ se pare că singura variantă rămâne internarea într-un centru special pentru îngrijirea copiilor cu handicap, cel puţin până în momentul în care va fi operat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email