Pentru că primarul i-a promis că „rezolvă” cu apa, directorul Aquaterm nu-şi mai dă demisia

Gabriel Nastea aeste are mandat de administrator şi este director al Aquaterm SA, societatea Consiliului Local, până pe 24 decembrie, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA)  i-a prelungit mandatul în septembrie cu încă trei luni. La acea Adunare Generală Nastea a cerut să se discute despre delegarea directă către Aquaterm a serviciului apă- canal, dar nu s-a vorbit despre această problemă, deşi societatea furnizează apa la Curtea de Argeş ilegal, fără licenţă, licenţă pe care nu o poate obţine decât dacă are delegată gestiunea serviciului. Un cerc vicios din care Aquaterm poate ieşi dacă primeşte delegarea sau dacă iese total din afacere iar serviciul de apă canal va fi preluat de RAJA Constanţa.

La finalul AGA din septembrie Nastea a spus că dacă până la 1 noiembrie nu primeşte delegarea serviciului de apă canal îşi dă demisia. Sfârşitul lunii octombrie a sosit, dar administratorul Aquaterm va rămâne în funcţie, declaraţia cu demisia nemaifiind valabilă.

Ce poate face primarul

„Nu îmi mai dau demisia. Am vorbit cu dl. primar care mi-a spus să rămân la Aquaterm, să nu-mi dau demisia, că treaba se va rezolva curând”, ne-a spus Gabriel Nastea. Cât de curând şi în ce fel nu ştie, dar e convins că primarul Constantin Panţurescu va rezolva. Pentru ca Nastea să rămână la Aquaterm iar Aquatermul să funcţioneze legal e nevoie ca societatea să primească direct delegarea gestiunii serviciului. Directorul nu a putut să precizeze dacă asta se va întâmpla, ştie doar că primarul va rezolva. Cum şi în ce fel, rămâne de văzut, atâta timp cât edilul ne-a declarat săptămâna trecută că „negocierile cu RAJA Constanţa continuă”, pentru că altfel administraţia locală ar putea plăti amenzi uriaşe, dar şi pentru că Municipalitatae nu-şi permite să construiască o staţie de epurare şi să modernizeze reţelele de apă canal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email