Pentru că nu mai sunt clienți, târgul de haine vechi este în curs de dispariție

Târgul de haine vechi de la Curtea de Argeș care era în urmă cu peste zece ani printre cele mai mari din țară, pare să fie în pragul desființării. Nu pentru că vreo autoritate locală ar vrea asta, ci pentru că nu mai sunt clienți.

„Oricum joia nu mai vine nimeni, iar miercuri stăm până mai târziu, în funcție de clienți. Azi nu au mai venit cumpărători după ora 12, așa că plecăm acasă”, ne-a spus un comerciant care își strânsese taraba și încărcare marfa în mașină miercuri la prânz. Drept este că în tot târgul dacă erau patru – cinci persoane care umblau printre cele câteva tarabe care încă nu fuseseră închise.

Magazinele second hand din oraș, care s-au înmulțit extraordinar de mult în ultima perioadă, fac o concurență serioasă târgului. „Decât să mă duc miercuri în târg să caut pe tarabe haine sau ce îmi trebuie, mai bine mă duc la magazinele de haine la mâna a doua. Sunt deschise toată săptămâna și mulți dintre cei din oraș care vindeau haine în târg au acum magazine”, spune o doamnă.

Administrația locală nu vrea să desființeze târgul și există proiecte de modernizare a acestuia, astfel încât clienții să revină, iar târgul săptămânal să revină la amploarea de acum câțiva ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email