Pentru că nu au declarat banii de înmormântare, trebuie să dea înapoi subvenţia la încălzire

Au uitat că au în bancă banii „de înmormântare” şi acum trebuie să restituie ajutorul de încălzire pe care l-au primit în perioada sezonului rece. Mai mulţi argeşeni care au beneficiat de subvenţii au fost depistaţi, în urma verificărilor periodice, cu depozite bancare pe care nu le-au menţionat ca venituri în declaraţiile pe propria răspundere.
Argeşenii care au declarat în mod eronat resursele financiare şi materiale pe care le au, au rămas fără subvenţii în urma anchetelor sociale realizate. Cei descoperiţi au fost scoşi din plată, urmând totodată să restituie sumele primite. Peste 100 de persoane care nu şi-au declarat conturile de peste 3.000 de lei, în multe cazuri fiind vorba de vârstnici care aveau puşi deoparte banii pentru înmormântare, trebuie să restituie banii pe care i-au primit ca ajutor pentru încălzirea locuinţelor. „În urma unui control făcut de Curtea de Conturi au fost depistate în jur de 100 de persoane care nu şi-au declarat sumele de bani pe care le aveau în bancă. Potrivit legii, cei care deţineau conturi cu sume ce depăşeau 3.000 de lei nu putea beneficia de subvenţii. Noi le-am transmis oamenilor că trebuie să dea banii înapoi. Nu ştim suma exactă care trebuie recuperată, pentru că banii diferă de la un caz la altul”, a declarat Mariana Moise, şeful Serviciului Public de Asistenţă Socială.
Situaţia este cu atât mai dificilă pentru cei care trebuie să returneze aproape în totalitate ajutorul financiar primit, având în vedere că valoarea acestuia poate depăşi suma de 1.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email