Pentru că nu are studii superioare de lungă durată, consilierii locali i-au cerut directoarei de la Pieţe să „plece acasă”

După ce, anul trecut, consilierii i-au cerut primarului să o dea afară pe motiv că nu îşi face datoria, la ultima şedinţă de consiliu au atacat-o din nou. De data asta, consilierii s-au legat de faptul că Ana Hiru, directorul Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO), nu are studii superioare de lungă durată, aşa cum cere noua lege a salarizării. şi i-au cerut să  renunţe la funcţie, adică să „plece acasă”.

Gheorghe Bugeac: „Când nu mai îndeplineşti condiţiile, pleci acasă!”

Totul a început în momentul în care aleşii locali au observat că în organigrama de la SPPTO a mai apărut un post de subinginer. „A fost o problemă legată de încadrarea de personal. Conform noilor prevederi legale, doamna Hiru nu mai poate să ocupe funcţia de director întrucât nu are studii superioare de lungă durată. O posibilitate pentru a o menţine în funcţie era să o încadrăm în funcţia de subinginer şi de aceea am introdus în organigramă un nou post”, a precizat Dorin Savu, de la Biroul de Resurse Umane. Chiar dacă primarul a încercat să le explice consilierilor că nu vor fi făcute angajări şi că noul post din organigramă reprezintă doar un „artificiu” pentru a o păstra pe Ana Hiru la conducerea SPPTO, consilierii au luat foc. „Când nu mai îndeplineşti condiţiile, pleci acasă şi laşi pe altul capabil şi care îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege!”, a izbucnit consilierul Gheorghe Bugeac.

Costinel Vasilescu: „Dacă legea spune că trebuie să plece, asta e!”

Dacă anul trecut viceprimarul a fost de partea Anei Hiru atunci când consilierii au solicitat să fie demisă, de data aceasta Costinel Vasilescu a făcut apel la responsabilitate. „Dacă legea spune clar că nu mai poate să ocupe funcţia de director pentru că nu are studii, asta e. Nu se mai poate…n-avem ce să facem. Trebuie să eficientizăm activitatea”, a spus viceprimarul. “Eu nu sunt mulţumit de cum merg lucrurile în pieţele noastre. Am fost şi am verificat personal, trebuie făcută o schimbare”, a adăugat consilierul Ion Şerban.

 O „situaţie tâmpită”

Secretarul primăriei, juristul Radu Chirca, a încercat să explice că situaţia este destul de complicată. „Pe de-o parte, noua lege a salarizării cere studii superioare de lungă durată, pe care Ana Hiru nu le are. Pe de altă parte, potrivit Codului Muncii, nici nu poate fi retrodradată iar demiterea din funcţie nu se face în baza unor vorbe”, a explicat acesta. „Este o situaţie tâmpită, provocată de o lege tâmpită”, a concluzionat consilierul Ştefan Dimitrache.
Prezentă la şedinţa de Consiliu, şefa de la Pieţe a ţinut să amintească aleşilor locali că ocupă funcţia de director de mai bine de 10 ani şi că a câştigat acest post prin concurs. „Nu văd ce rost au toate aceste discuţii. Nu am fost numită politic şi am dat concurs pentru funcţia de director. Pot să coordonez în continuare activitatea, însă din postul de subinginer, iar postul de director poate fi eliminat. Nu mă deranjează că voi avea salariul mai mic”, le-a spus Ana Hiru, consilierilor locali.
Chiar dacă aleşii locali nu au aprobat introducerea postului de subinginer în organigrama Serviciului Pieţe, Ana Hiru va coordona în continuare activitatea la SPPTO. „Am cerut noi precizări, şi Ana Hiru va rămâne în continuare, însă va fi reîncadrată”, a precizat Dorin Savu, de la Biroul de Resurse Umane al primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email